Thomas Breen (Ap) er ny fylkesordfører

Hanne Velure (H) overtar som fylkesvaraordfører. Dette ble klart etter konstitueringen av fylkestinget tirsdag.

Fylkesordfører Thomas Breen og fylkesvaraordfører Hanne Alstrup Velure  - Klikk for stort bildeThomas Breen (Ap) og Hanne Alstrup Velure (H) ble valgt til henholdsvis fylkesordfører og fylkesvaraordfører. Halvor Løkken

Det var ingen motkandidater og ingen stemte imot. Rødts to representanter valgte derimot å stemme blankt.

– Vil være en lagspiller

– Jeg gleder meg veldig til å være ordfører for denne forsamlingen, og jeg skal forsøke alt jeg kan å være en skikkelig lagspiller. Det blir en spesiell periode der vi skal forsøke å samle så bredt flertall som mulig for vegen framover, sa den nye fylkesordføreren og la til:

– Så kan vi slippe å være usikre på om vi skal være Innlandet i denne perioden, og det kan også gi grobunn for at vi kan ha noe mer fart med utrettet virksomhet.

Etter valget i september gikk Arbeiderpartiet, Høyre og Miljøpartiet De Grønne sammen i et valgteknisk samarbeid. De har flertall med 30 av 57 representanter i fylkestinget. Dermed har de blitt enige om hvem som skal ha de sentrale vervene, som fylkesordfører og hovedutvalgsledere.

Fylkestinget

Av fylkestingets 57 representanter er 32 nye i denne perioden.

Her ser du hvem som sitter i fylkestinget

Fylkesutvalget

Som i forrige periode sitter det 15 representanter i fylkesutvalget. Dette utvalget ledes av fylkesordfører.

Disse 15 skal sitte i fylkesutvalget

Fire hovedutvalg

De fire hovedutvalgslederne ble også valgt tirsdag.

Per-Gunnar Sveen (Ap) fortsetter å lede hovedutvalg for næring. Som nestleder sitter Gjertrud Nordal (H). Hovedutvalg for utdanning skal ledes av Joakim Ekseth (H) med Hans Kristian Enge (Ap) som nestleder.

Iselin Vistekleiven (Ap) skal lede hovedutvalg for samferdsel med Suhur Lorch-Falch (MDG) som nestleder. Tom Svellet (Ap) og Tirill B. M. Langleite (H) er henholdsvis leder og nestleder i hovedutvalg for kultur.

Her ser du hvem som skal sitte i  de ulike hovedutvalgene:

Iselin Vistekleiven (Ap), Tom Svellet (Ap), Per-Gunnar Sveen (Ap) og Joakim Ekseth (H) - Klikk for stort bildeIselin Vistekleiven (Ap), Tom Svellet (Ap), Per-Gunnar Sveen (Ap) og Joakim Ekseth (H) er de nye hovedutvalgslederne. Halvor Løkken