Informasjonskapsler (cookies)

Innlandet fylkeskommune bruker informasjonskapsler på sine nettsider. Når du besøker våre nettsider samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i nettleseren din.

Hva er informasjonskapsler? 

Informasjonskapsler, ofte kalt cookies, er små tekstfiler som lagres på nettleseren din når du besøker en nettside. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i at det settes informasjonskapsler i nettleseren din. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

En av informasjonskapslene som settes, gjør det mulig for oss å vite at brukeren er den samme besøkende mellom ulike sidevisninger. Kapselen slettes når du lukker nettleseren. Vær oppmerksom på at du vil få en ny ved neste besøk på nettstedet.

Vi bruker informasjonskapsler for å samle statistikk om brukermønsteret til de som besøker våre nettsider. Dette gjør vi for å kunne forbedre brukeropplevelsen din. De mest brukte nettleserne, som Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge og Safari, er satt opp til å akseptere informasjonskapsler automatisk. 

Informasjonskapsler vi bruker  

Hva hvis du ikke vil tillate informasjonskapsler?  

Dersom du ikke vil akseptere bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og avvise disse ved å endre innstillingene i nettleseren din.

Du bestemmer selv om du vil godta eller avslå vår bruk av informasjonskapsler. De fleste nettlesere (Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer, Firefox, Safari m.fl.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk.

Hvis du ikke tillater informasjonskapsler, så vær oppmerksom på at dette kan føre til at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt. 

Sikker side – HTTPS

Innlandet fylkeskommune har HTTPS på alle våre nettsteder for å sikre nettløsningen mot hacking. Øverst til venstre i nettadressefeltet er det en hengelås på alle sikre sider.

Når en nettside er HTTPS betyr det at alle data er kryptert, noe som hindrer at dataen blir stjålet. HTTPS i nettadressen gjør at kommunikasjonen skjer sikkert mellom nettleseren i din datamaskin eller mobile enhet og serveren som driver nettstedet.