Nyheter Kulturarv - Innlandet fylkeskommune
Ung gutt risser skifer ved Valdres skiferbrudd.

I 1899 etablerte A/S Valdres skiferbrudd seg i Øystre Slidre. Det ble starten på en storstilt steinindustri.

På begynnelsen av 1950-tallet var gjenreisingen av Elverum godt i gang. Her ryddes tomta for byens nye rådhus, Elvarheim.

75 har gått siden frigjøringen av Norge. I 1945 lå Elverum sentrum fortsatt i ruiner etter de tyske angrepene i 1940.

Vegard Høystad-Lunna viser fram sverdet.

En av våre erfarne detektorister i Innlandet fant et sjeldent sverd fra tidlig vikingtid på søndag.

Geit på oppdrag med ny beiteteknologi og Thea Sørensen, Innlandet fylkeskommune.

En liten geiteflokk har fått et stort oppdrag i sommer – å hjelpe til med få gravrøyser i Gardbergfeltet i Vestre Slidre fram i dagen.

Utgravningsleder Kathrine Stene fra Kulturhistorisk museum med pilspiss og grav foran seg.

For nærmere 2000 år siden utførte jegere og sankere ritualer, og gravla sine døde på en odde i Osensjøen i Åmot kommune.

Olavshaugen på Hundorp

Utvalgte områder ved den sagnomsuste Olavshaugen ved Dale-Gudbrands gard kartlegges nå med georadar.

Det gamle pensjonatet Granum gård i Fluberg er en av bygningene som er med i prosjektet Bevar bygg - bevar klima.

26 bygninger i Innlandet blir case-studier i prosjekt for gjenbruk og oppgradering av eksisterende bygg.

Rekkehusene "Rekka" i Våler i Solør kommune.

Rekkehusene «Rekka» i Solør kommune vil nå kunne rustes opp til Tek 17-standard med ny klimateknologi.

Tuberkulosepasient og pleier ved Ringsaker sykehus i Moelv, ca. 1900.

Vi står midt oppe i en alvorlig pandemi. Epidemier og folkesykdommer er ikke et nytt fenomen, og mange sykehus i Innlandet ble bygget nettopp med tanke på å bekjempe disse sykdommene.

Fra Dalvollen i Dalsbygda.

Kommunene Os og Tolga i Innlandet omfattes av veilederen som er på høring til 1. juni.