Nyheter Kulturarv - Innlandet fylkeskommune
Tette einerkratt måtte bort før tuftene kunne registreres. Elling Utvik Hammer i aksjon.

En grav utenfor kirkegården, mystiske røyser og varder i fjellet er bare noe av det arkeologene i Innlandet har funnet.

Nærbilde av en 1300 år gammel pil fra Langfonne.

I tidsskriftet The Holocene publiseres i dag en vitenskapelig artikkel om funnene fra Langfonne på Kvitingskjølen i Lom.

Gry Molvær Hivju og Kristofer Hivju er programledere for serien Ultimate Viking.

Serien Ultimate Viking har premiere på amerikanske TV i 2021. De brearkeologiske funnene fra Innlandet er med.

LIDAR-bildet gir et imponerende inntrykk av langhaugen .

Hvem var hun, kvinnen som ble gravlagt i den gigantiske langhaugen nært Eiktunet på Gjøvik?

Lær håndhøvling på kurs

AVLYST AV SMITTEVERNHENSYN. Lær av tradisjonshåndverkere og bli med på gratis kurs i håndhøvling 25.–26. november på Glomdalsmuseet i Elverum.

Her sees en terskel (steinrekke), som kan være en av få spor etter den første utbyggingen på 1600-tallet.

I Lomsdalsvassdraget i Søndre Land har lokale krefter stått på for å ta vare på de mange minnene etter tømmerfløting.

Slik har en illustratør forestilt seg en gravlegging i jernalderen.

I skogholtet mellom Nordre Ål kirke og kirkegård ligger det et gravfelt fra jernalder. Nå er det satt opp informasjonsskilt som forteller om gravfeltet.

Eksempel på freda hus i Innlandet.

Nå kan eiere søke om tilskudd til istandsetting av freda bygninger, brannsikring, middelalderbygninger og teknisk-industrielle kulturminner.

Grøna gamle skysstasjon på Toten.

Riksantikvaren har gitt 1 million til Innlandets satsing på kulturarv og verdiskaping.

Grunneiere Øystein og Turid Haugen, konservator i Innlandet fylkeskommune Øystein Lia og leder i Utvalg for kultur Kjerstin Lundgård.

Området ved de tolv steinene fra eldre jernalder er nå ryddet og nye skilt er på plass. Stedet er ett av de mest spesielle kulturminnene i Innlandet.