Nyheter Kulturarv - Innlandet fylkeskommune
En av varderekkene.

Går du fjellturen rundt Tuvflået i Engerdal, kan du leve deg inn i de gamle jegernes storstilte villreinjakt.

Jaspisbiten som ble funnet på Hanastad.

Med et uventet funn av en liten steinbit på et jorde kan arkeologene være på sporet av ukjent steinalderboplass.

Feltarkeologer klar for oppdrag.

Parallelt med at forsvaret har natur-restaurert Hjerkinn skytefelt, har fylkeskommunen kartlagt kulturminner der.

Ung gutt risser skifer ved Valdres skiferbrudd.

I 1899 etablerte A/S Valdres skiferbrudd seg i Øystre Slidre. Det ble starten på en storstilt steinindustri.

På begynnelsen av 1950-tallet var gjenreisingen av Elverum godt i gang. Her ryddes tomta for byens nye rådhus, Elvarheim.

75 har gått siden frigjøringen av Norge. I 1945 lå Elverum sentrum fortsatt i ruiner etter de tyske angrepene i 1940.

Vegard Høystad-Lunna viser fram sverdet.

En av våre erfarne detektorister i Innlandet fant et sjeldent sverd fra tidlig vikingtid på søndag.

Geit på oppdrag med ny beiteteknologi og Thea Sørensen, Innlandet fylkeskommune.

En liten geiteflokk har fått et stort oppdrag i sommer – å hjelpe til med få gravrøyser i Gardbergfeltet i Vestre Slidre fram i dagen.

Utgravningsleder Kathrine Stene fra Kulturhistorisk museum med pilspiss og grav foran seg.

For nærmere 2000 år siden utførte jegere og sankere ritualer, og gravla sine døde på en odde i Osensjøen i Åmot kommune.

Olavshaugen på Hundorp

Utvalgte områder ved den sagnomsuste Olavshaugen ved Dale-Gudbrands gard kartlegges nå med georadar.

Det gamle pensjonatet Granum gård i Fluberg er en av bygningene som er med i prosjektet Bevar bygg - bevar klima.

26 bygninger i Innlandet blir case-studier i prosjekt for gjenbruk og oppgradering av eksisterende bygg.