Nyheter Kulturarv - Innlandet fylkeskommune
Kårbygningen en sommerdag.

Sivile sør-aurdøler havnet i skuddlinjen da tyske og norske styrker støtte sammen på Bagnsbergene gård i april 1940.

Atlungstad Brenneri i Stange kommune er ett av tre anlegg i Riksantikvarens bevaringsprogram for tekniske og industrielle kulturminner.

Hovedutvalg for kultur vedtok onsdag å tildele drøyt 41 millioner kroner til fem tilskuddsordninger innenfor kulturminnevern og kulturarv.

Bagnsbergene (Bagnsbergatn gård) ligger høyt i lia over Bagn i Sør-Aurdal kommune.

Merknadsfristen er 30. april 2021. Bagnsbergene gård (Bagnsbergatn) ligger i Sør-Aurdal kommune.

NB-dette bildet må ikke brukes av andre

Kunstløypa i Lillehammer er påsketipset for den som vil ha en annerledes bytur.

Skibladner i vinteropplag. Det er blant annet gitt midler til oljing av tredekket og maling.

Hovedutvalget for kultur i Innlandet fylkeskommune har fordelt midler til D/S Skibladner og M/S Brandbu.

Melkefabrikken på Hamar der bygningene er gjenbrukt og transformert fra industrianlegg til kontorer.

Oppgradering av bygg gir betydelig mer utslippskutt per investert krone enn å rive og bygge nytt.

Storhådammen i Varåa i Søre Trysil.

Fløting av tømmer var viktig, men farlig arbeid for mange i Innlandet. Her finnes kulturminner fra 300 år med fløting.

Konisk spenne fra Østre Toten

Interessert i metallsøk? 21. februar holdes det årlige møtet for Innlandets detektorister. I år er møtet digitalt.

Eiere av kulturminner i Innlandet mottar over 46 millioner i årets fordeling av tilskudd fra Riksantikvaren.

Tette einerkratt måtte bort før tuftene kunne registreres. Elling Utvik Hammer i aksjon.

En grav utenfor kirkegården, mystiske røyser og varder i fjellet er bare noe av det arkeologene i Innlandet har funnet.