Nyheter Kultur - Innlandet fylkeskommune

Fylkestinget vedtok onsdag at Den kulturelle skolesekken skal organiseres under kultursjefen i Innlandet fylkeskommune.

Filmviter Lars Ole Kristiansen intervjuet regissør Tonje Hessen Schei med spørsmål sendt inn av elever.

Rundt 1200 elever i Innlandet chattet via YouTube med filmskaper Tonje Hessen Schei om kunstig intelligens.

Den kulturelle skolesekken foreslås organisert i en egen seksjon under kultursjefen. Det var delte meninger om dette i utvalg for kultur da de behandlet saken onsdag.

Fra 2015 er midlene til Den kulturelle spaserstokken (DKSS) kanalisert gjennom statens rammetilskudd til fylkeskommunene. Her er mer informasjon om ordningen.

Den norske dokumentarfilmen iHuman får nå premiere digitalt.

Innlandet viser vei! Den kulturelle skolesekken inviterer til nyskapende og heldigital filmformidling.

Rockekonsert

Arrangementer som må avlyse får eventuelle fylkeskommunale tilskudd utbetalt.

Koronavirus

De berørte skolene og utøverne er informert om avlysningene. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om hva som skjer med turneer som er planlagt etter 1. mai.

UKM avlyses i år. Her er LLD Showteam fra Dovre i aksjon i 2018.

UKM Oppland skulle egentlig arrangeres fredag 27. mars–søndag 29. mars. Den er nå avlyst på grunn av koronaviruset.

Sven Andréen i Klokkereint Studio

Formålet til utviklingsmidlene til kunst og kulturprosjekter er å stimulere til økt kunst- og kulturproduksjon i Innlandet. Vi tok fem kjappe spørsmål med Sven Andréen i Klokkereint studio for å høre hva støtten betyr for dem.

Ei forestilling med fleire av Astrid Lindgrens figurar er på turné med Den kulturelle skolesekken. Elevane ved Brandbu barneskole var ivrige tilskodarar.