Nyheter Kultur - Innlandet fylkeskommune
Forbundskontoret til E-sportforbundet skal ligge i Idrettens Hus på Lillehammer. Fra venstre generalsekretær Jack Holand i Norges E-sportforbund, leder for Utvalg for kultur i Innlandet fylkeskommune Kjerstin G. Lundgård og varaordfører Terje Rønning i Lillehammer kommune.

Norges E-sportforbund legger hovedkontoret sitt til Lillehammer. Innlandet fylkeskommune har bevilget 1.5 millioner kroner til etableringen.

Illustrasjon av begge konkurransene

Fotokonkurransen Innlandsbilder, Jakten på Innlandets identitet er godt i gang. Nå skal månedens bilde kåres.

Illustrasjon av begge konkurransene

Bli med i Jakten på Innlandets identitet gjennom våre to fotokonkurranser.

Frida Ånnevik kommer! Kommer du? Påmeldingen for årets programpresentasjon for lærere i grunnskolen og kommunekontakter er åpen.

Formålet med Musikk i Innlandet er å styrke og videreutvikle det profesjonelle musikkmiljøet i fylket.

Utvalg for kultur er enig i at Gjøvik skal være vertskommune for Musikk i Innlandet, slik fylkesrådmannen foreslår.

Utvalg for kultur er positiv til fylkesrådmannens forslag til hvem som skal få spillemidler til kulturarenaer. Utvalget behandlet også andre tildelingssaker i møtet onsdag.

UKM Hadeland har fått prisen for årets turbokommune. Audhild Haugestøl Strømnes og Anders Marius Blystad tok imot prisen.

UKM Hadeland har mer en doblet deltakerantallet sitt fra 2019 til 2020. De gikk fra 69 deltakere i fjor til 162 i år.

Fylkestinget vedtok onsdag at Den kulturelle skolesekken skal organiseres under kultursjefen i Innlandet fylkeskommune.

Filmviter Lars Ole Kristiansen intervjuet regissør Tonje Hessen Schei med spørsmål sendt inn av elever.

Rundt 1200 elever i Innlandet chattet via YouTube med filmskaper Tonje Hessen Schei om kunstig intelligens.

Den kulturelle skolesekken foreslås organisert i en egen seksjon under kultursjefen. Det var delte meninger om dette i utvalg for kultur da de behandlet saken onsdag.