Leselyst til skolestarterne i Innlandet

4. mars går startskuddet for årets Boklek-turné.

Plakat av Boklek 2023 - Klikk for stort bilde Boklek.no

Det årlige bokprosjektet er et samarbeid mellom Innlandet fylkesbibliotek, Norsk Litteraturfestival og alle de 46 folkebibliotekene i Innlandet, og er et leselysttiltak for alle skolestarterne i fylket.

Årets Boklek-forfatter

I løpet av våren vil barna få stifte bekjentskap med Boklek-forfatter Kristin Roskifte og hennes myldrebøker.

Innlandet rundt med litteraturopplevelser

Portrett av Kristin Roskifte - Klikk for stort bildeKristin Roskifte Svein Størksen

Forfatteren, som også er illustratør, skal reise rundt til folkebibliotekene i Innlandet og formidle fra bildeboka «Alle sammen teller». 

Turneen deler hun med formidlerne Marianne Sundal og Kristine Haugland som har lang erfaring med Boklek. 

De eldste barna i barnehagene er invitert til sine lokale bibliotek til årets Boklek-arrangement. Forfatteren og formidlerne gleder seg til å legge ut på turné og treffe mange forventningsfulle barn på bibliotekene. 

Turneen starter i bibliotekene i Åmot, Løten, Os og Tolga og avslutter i Kongsvinger bibliotek 14. mai.

Alle sammen teller

Årets Boklek-bok er en annerledes lete-og-telle-bok. Bak alle tallene gjemmer det seg mennesker med ulike bakgrunner og historier. 

Boka vant i 2019 blant annet Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris. Den er oversatt til mer enn 40 språk, og er med det en av de norske barnebøkene som har reist lengst ut i verden. Alle barnehagene får med seg et eksemplar av boka til barnehagenes eget Boklek-bibliotek.

Boklek.no

Bokleks egen nettside ligger informasjon om prosjektet. Her er det morsomme og lærerike aktiviteter barna kan gjøre både før og etter bibliotekbesøket. Oppdatert turnéplan er på nettsiden og i arkivet kan barna bruke aktivitetene fra de siste fire årene på nytt. Boklekturneen arrangeres for 11. gang i Innlandet.

Tekst: Cecilie Lønnum, Innlandet fylkesbibliotek.