Kongsvinger hengebru åpner for trafikk

Før helgen vil Kongsvinger hengebru åpne for trafikk. Brua vil være åpen for trafikk frem til begynnelsen av mars.

Arbeidet med vann- og avløp i krysset mellom Storgata og Brugata har kommet så langt at trafikken kan ta i bruk krysset igjen. - Klikk for stort bildeArbeidet med vann- og avløp i krysset mellom Storgata og Brugata har kommet så langt at trafikken kan ta i bruk krysset igjen. Steinar Johansen, Innlandet fylkeskommune Den gamle hengebrua på Kongsvinger ble stengt i slutten av juli i 2022 for å utbedre brua og vann- og avløpssystemet i krysset mellom Brugata og Storgata. 

Brua åpner for trafikk på fredag

Innlandet fylkeskommune ble ferdig med det som kan gjøres av bruarbeider før vinteren i desember, mens GIVAS i løpet av uken vil bli ferdig med vann- og avløpssystemet i krysset mellom Brugata og Storgata.

- Vi planlegger derfor for at brua kan åpne for trafikk igjen i løpet av fredag 27. januar, forteller enhetsleder Anne Ingeborg Nerstad i Innlandet fylkeskommune. 

I tiden fremover vil det være noe redusert fremkommelighet i kryssområdet mellom Brugata og Storgata.

Bussene fra Innlandstrafikk vil fra lørdag morgen betjene holdeplassene ved rådhuset. Sjekk rutetider på Entur. 

Hengebrua stenges igjen i mars

Det gjenstår å utbedre den nordlige delen av hengebrua over Glomma. 

- Det er ikke hensiktsmessig å gjøre disse bruarbeidene om vinteren. Vi skal blant annet male på brua, og dette er et arbeid som ikke kan gjøres utendørs om vinteren på grunn av temperatur og luftfuktighet, fortsetter Nerstad. 

Hengebrua vil derfor bli stengt for trafikk igjen tidlig i mars. Innlandet fylkeskommune vil før stengingen sende ut mer detaljert informasjon om stengingen. 
 

Til toppen