30. oktober går startskuddet for Likestilt arbeidsliv i Innlandet. Da inviterer fylkeskommunen til oppstartkonferanse på Scandic Hamar. Til høyre fylkesordfører Thomas Breen og prosjektleder Line Beate Øversveen.
Karen Nybakk-Ingebrigtsen
Fylkesordfører Thomas Breen er tydelig i sin tale.
– Er du leder av en virksomhet i Innlandet, så vet du hva slags jobb du må gjøre framover – skaffe arbeidskraft og kompetanse du har behov for.
Et av tiltakene for å skaffe denne kompetansen er å få flere som står utenfor inn i arbeidslivet. Derfor går fylkeskommunen nå i bresjen for å hjelpe bedrifter med å satse på et inkluderende og likestilt arbeidsliv.
Oppstartkonferanse 30. oktober
Breen og prosjektleder for Likestilt arbeidsliv i Innlandet, Line Beate Øversveen, samler virksomhetene i Innlandet til en dagskonferanse for likestilt arbeidsliv nå i oktober. Konferansen holdes på Scandic Hamar.
Dit kommer blant andre Arman Vestad som minner om at modige ledere gjør gull av hull. Deltakerne får møte noen som allerede har sertifisert seg som en likestilt arbeidsliv-virksomhet, og får gode, praktiske råd.
Å jobbe med et likestilt arbeidsliv handler ikke bare om rekruttering, men vel så mye om å beholde og utvikle den arbeidsstyrken du allerede har.
Det lønner seg!
Øversveen forteller at ordningen Likestilt arbeidsliv tilbyr bedriftene praktiske verktøy, rådgivning og kompetanseheving.
– Vår sertifiseringsordning vil bidra til å øke din attraktivitet som arbeidsgiver, lover Øversveen.
Hun viser til at bedrifter som allerede er sertifisert forteller at mangfold både bidrar til positivt omdømme, bedre tjenester/produkter og økt fortjeneste.
– Det lønner seg! Vi vet at det jobbes bra med inkludering og likestilling i mange bedrifter i Innlandet, men vi kan hjelpe dem til å sette arbeidet inn i et system som gjør at de lykkes enda bedre. Dette er god arbeidsgiverpolitikk i praksis!
– Et inkluderende og likestilt arbeidsliv er en forutsetning for å lykkes med Innlandssamfunnets visjon om eventyrlige muligheter.