Samling for landbruks- og næringsansvarlige i Innlandet

14. og 15. juni inviterer vi til samling for å gi faglig påfyll og bidra til nettverksbygging.

Tema for samlinga

null - Klikk for stort bilde Mostafa Pourbayat

Effekter av samarbeidet mellom landbruk og annen næring.

Målgrupper   

Ansvarlige for landbruk og annen næring i kommunene, næringshager, kunnskapsparker, inkubatorer og interkommunale politiske råd i Innlandet.   

Når og hvor?   

  • Dato: onsdag 14.–torsdag 15. juni 2023   
  • Sted: Trysil, Radisson Blu Resort   

Påmelding   

Påmeldingen er nå stengt. 

Program

Konferansier: Eli Kristine Saastad

Onsdag 14. juni

10:30 Registrering og en matbit

11:00 Velkommen

11:15 Bærekraftig matsystem; mulighetsrommet for Innlandet v / Ola Hedstein, Reethink Food

12:00 Hvordan få lønnsomhet i fremtidas fjøs? v/ Lars Erik Ruud, Høgskolen i Innlandet

12:40 Rammevilkår for framtidas landbruk og ringvirkninger i verdikjeden
Sofaprat med Ann Brudevoll, Sparebank1 Østlandet, Trond Vilhelm Lund, Rørosmeieriet, Lars Erik Ruud, Høgskolen i Innlandet og Tom-Arild Fredriksen, Innovasjon Norge

13:20 Lunsj

14:20 Informasjon om støtteordningene Forregion, Regionale forskningsfond og Grønn framtid v/ Innlandet fylkeskommune

15:15 Reisemålsutvalgets arbeid og anbefaleringer v/ Gro Svarstad, Innlandet fylkeskommune
Hva betyr det for reiselivet i Trysil å ha merket for Bærekraftig reisemål og hvordan brukes det
Hvordan kommuniserer Trysil bærekraft?

16:45 Utetime

19:30 Middag

Torsdag 15. juni

08:30 God morgen

08:35 Nytt fra Innovasjon Norge og Statsforvalteren i Innlandet

09:00 Etablereropplæringen i Innlandet v/ Valdres næringshage og Innlandet fylkeskommune

09:20 Nasjonalt senter for fjellandbruk v/ Ragnhild Bjelland-Hanley, Norges Vel
Diskusjon i plenum - hva ønsker vi fra senteret?

10:15 Matfylket Innlandet – hvor står vi nå? v/ pådriver Henning Holmbakken

10:45 Presentasjon av Kompetansenettverk for lokalmat Øst-Norge v/ Stine Alm Hersleth, leder

11:30 Effekter av samarbeidet mellom landbruk og annen næring

12:15 Innlandsporteføljen – status og vegen videre

13:15 Lunsj