Forsker på returtre

Sponplatefabrikken Forestia på Braskereidfoss er opptatt av å stadig utvikle seg og sine produkter.

Fem personer lager film utendørs - Klikk for stort bildeFra innspillingen av filmen om samarbeidet mellom Forestia og Norsk institutt for bioøkonomi. Elin Bjørnstad I en nyinnspilt kortfilm forteller fabrikksjef Espen Svenneby hvordan Forestia tenker og jobber med innovasjon:

- Skal vi klare å utvikle noe nytt, er vi avhengige av virkemiddelapparatet og ikke minst forskere som kan ting i praksis.

Forskeren vi møter i filmen er Erik Larnøy fra Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO). Han samarbeider med Forestia for å finne løsninger på hvordan man kan anvende returtre i nye produkter. Larnøy forteller at han synes det er veldig givende å jobbe tett sammen med industrien.

Virkemiddelapparatet som Svenneby viser til, er i denne sammenheng innovasjonsselskapet Klosser. De er en viktig samarbeidspartner i returtre-prosjektet, og fra Klosser møter vi i filmen Nis Valentin Nielsen. Nielsen er en av ti kompetansemeglere i Innlandet, og hans rolle er å få opp flere forskningsprosjekter og koble bedrifter med relevante forskningsmiljøer. Hjelpen bedriften får fra en kompetansemegler er gratis.

Les mer om kompetansemegling og om en støtteordning bedriften din kan benytte seg av dersom dere ønsker å prøve ut et forskningssamarbeid: FORREGION Innlandet.

Tekst: Elin Bjørnstad