Rekorddeltakelse på etterutdanning for tannleger i Innlandet

Fagsamling sikrer fylkets tannleger høyere kompetanse og viktig møtepunkt.

Sammen med Hedmark og Oppland tannlegeforening arrangerer den offentlige tannhelsetjenesten Innlandet et etterlengtet etterutdanningstilbud for alle tannleger fra privat og offentlig sektor.

Populært tilbud

Det er rekordstor påmelding i år med over 70 tannleger fra hele fylket i tillegg til enkelte tannleger fra andre fylker, og tilbudet har vært så populært at det har vært lange ventelister for å delta. Samlinger som dette har ikke vært holdt siden 2018 delvis på grunn av pandemien.

- Vi er derfor svært glade for at det nå er mulighet for å gjennomføre en slik fagsamling igjen fra 2022. Det er viktig å kunne tilby våre ansatte tannleger slike kvalitetsmessige gode kurs. Vi har i kompetanseplanen til tannhelsetjenesten uttalt at vi ønsker at TSE skal arrangeres hvert andre år i Innlandet, sier fylkestannlege i Innlandet Claes Næsheim.
70 tannleger fra Innlandet på etterutdanning - Klikk for stort bilde70 tannleger fra Innlandet på etterutdanning Elin Stokkenes

Sikrer faglig oppdatering

Den offentlige tannhelsetjenesten deltar i år med 40 ansatte tannleger. Minimumskravet for deltakelse er at tannlegene har jobbet mer enn to år i Innlandet. Kurset sikrer relevant og faglig oppdatering på temaene som ligger i kursporteføljen til Tannlegeforeningens systematiske etterutdanning (TSE) 

Temaet for kurset er Periodonti (kronisk tannkjøttbetennelse).

Kurset gir 40 studiepoeng. Det er krav til at tannleger som er medlemmer i den norske tannlegeforeningen skal gjennomfør fagkurs som sikrer de 40 poeng per to år.

Flere tannleger i distriktene jobber på små klinikker med få kolleger eller som eneste tannlege. Samlinger som dette bidrar til både nettverksbygging, og utveksling av erfaringer.

Fornøyde deltakere

Farwa Abbas
Tannlege i 3 år
Arbeidssted: Tolga og Tynset tannklinikk

Det jeg drar nytte av i dag er en oppfriskning i det jeg tidligere har lært, i tillegg til at jeg lærer noe nytt. Det er fint å få ekspertisekunnskap, i dette tilfellet fra periospesialister. Det er viktig å være med på dette, stikkord er erfaringsbasert kunnskap. Selv jobber jeg i et lite miljø til daglig og da er det også viktig å komme sammen med andre for å snakke fag under alle måltider og pauser.

Farwa Abbas, tannlege fra Tolga og Tynset tannklinikk - Klikk for stort bildeFarwa Abbas, tannlege fra Tolga og Tynset tannklinikk Elin Stokkenes

Caslav Kokosar
Tannlege i 12 år
Arbeidssted: Aktiv Tannhelse på Hamar

- Det handler om kompetanse. Vi må hele tiden å lære og høre på andre som er flinke. Vi må aldri stagnere. Det er med andre ord viktig å holde seg oppdatert, viktig å ikke bli dinosaur. Det er også fint å få bekreftelse på det man allerede kan og gjør.

Caslav Kokosar, tannlege fra Aktiv Tannhelse - Klikk for stort bildeCaslav Kokosar, tannlege fra Aktiv Tannhelse Elin Stokkenes

Lise Lotte Gillerhaugen
Tannlege i 8 år

Arbeidssted: Raufoss tannklinikk

- Det gir  meg veldig mye å delta på dette,  faglig påfyll og nettverksbygging. Det har gitt meg en forståelse for hvor viktig det er å se hele mennesket med tanke på diagnosene vi gir og behandlingene pasientene får. Vi har mye samarbeid mellom klinikkene og da er det så fint å møte kollegene fra andre klinikker og distrikter og dra nytte av hverandres kunnskap og kompetanse.

Lise Lotte Gillerhaugen, tannlege på Raufoss tannklinikk - Klikk for stort bildeLise Lotte Gillerhaugen, tannlege på Raufoss tannklinikk Elin Stokkenes