Ivrige lesere i Innlandet

9327 barn har deltatt på Sommerles i år!

Illustrasjon fra Sommerles 2023 - Natt på biblioteket, kapittel 5 - Klikk for stort bildeSommerles 2023 - Natt på biblioteket, kapittel 5 Sommerles.no Årets store leseaksjon for barn, Sommerles, er nå over. Innlandet fylkesbibliotek koordinerer Sommerles i fylket og har deltatt i den nasjonale arbeidsgruppa som arrangerer Sommerles.

Navnet på Sommerles-kampanjen i år har vært «Natt på biblioteket». I denne Sommerles-fortellingen er Astrid og Asbjørn ute på nye og spennende eventyr. Hver uke slippes et nytt kapittel, og for å låse opp og lese disse har barna skrevet inn kodeord de har fått på biblioteket. 

Vestre Slidre på topp i antall bøker

I Innlandet var det hele 9327 barneskolebarn som registrerte seg som deltagere. Det tilsvarer en prosentandel i målgruppen på 30 %.

Deltakerne har lest til sammen 131 421 bøker! I snitt har hvert barn som deltok lest 14 bøker. Vestre Slidre ligger helt på topp – her har barna i snitt lest 27 bøker hver i sommer!

Premiene motiverer

Sommerles er en digital lesekampanje der barna registrerer bøkene de har lest og henter premier på biblioteket når de stiger i level (neste nivå).

Barna i Innlandet har hentet hele 11 483 premier på Innlandets folkebibliotek. Bibliotekarene forteller om ivrige barn som har hentet armbånd, bokmerker og andre premier.

Nøkkeltall for Sommerles 2023

Sommerles-banner 2023 - Natt på biblioteket - Klikk for stort bilde

9327

elever har deltatt

131 421

leste bøker

11 483

premier er hentet

Sommerlesing er viktig

Lesing gjennom sommerferien er viktig for å unngå å miste leseferdigheter, også kalt «the summer reading loss». Heldigvis er lesing ikke bare viktig, men morsomt også!

Tekst: Linn T. Sunne