«Garasjin» i Valdres fikk honnør for trafikksikkerhetsarbeid

Mekkeverkstedet fikk trafikksikkerhetsprisen 2022 blant annet for sitt fokus på motorinteresse og psykisk helse. 

Nestleder Turi Elise Kaus i FTU delte nylig ut Trafikksikkerhetsprisen 2022 til mekkeklubben "Garasjin" i Valdres. - Klikk for stort bildeNestleder Turi Elise Kaus i FTU delte nylig ut Trafikksikkerhetsprisen 2022 til mekkeklubben "Garasjin" i Valdres. Marit Nyhuus, Innlandet fylkeskommune Det var nestleder Turi Elise Kaus i Innlandet fylkes trafikksikkerhetsutvalg (FTU) som nylig delte ut prisen på 25 000 kroner til Valdres Gatebil som står bak mekkeverkstedet «Garasjin». Verkstedet ble startet i 2019 for å gi ungdom som faller utenfor det ordinære fritidstilbudet et sted hvor de kan møte andre motorinteresserte. 

Viktig for forebygging 

Siden starten i 2019 har «Garasjin» blitt et populært tilbud i Valdres. De fleste brukerne er i alderen 10 til 18 år, men verkstedet har også besøk av eldre ungdom. 

- Statistisk sett er mange av dem blant de som lett havner på utsiden av både skoleverket, sosiale nettverk og livet ellers. Tilbakemeldinger fra foreldre og foresatte forteller hvordan ting har blitt bedre både hjemme og på skolen etter at Garasjin ble endel av uken deres, fortalte Kaus.

Nestleder Lars Isachsen Jemterud i Valdres Gatebil var tilfreds med at jobben organisasjonen gjør blir sett.

- Vi skal fortsette å ta samfunnsansvaret vi har, repliserte Isachsen Jemterud under overrekningen av trafikksikkerhetsprisen. 

Ordfører Knut Arne Fjelltun i Nord-Aurdal kommune gratulerte mekkeverkstedet med trafikksikkerhetsprisen for 2022. Han fortalte han var stolt av det forebyggende arbeidet verkstedet gjør, og var imponert over det inkluderende arbeid mekkeverkstedet gjør med plass til alle. 

Mer enn et mekkeverksted

«Garasjin» i Valdres er mer enn mekkeverksted.

- Verkstedet har også en funksjon til å skape åpenhet om psykisk helse og å prate om utfordringer i hverdagen. "Garasjin" bidrar også til å bygge bruer mellom ungdommen og etater som vegvesenet og Politiet. Dette gjøres gjennom uformelle møter, foredrag og kurs og å dyrke frem gode holdninger, fortsatte Kaus. 

Kaus understreket i denne sammenhengen at «Garasjin» tar avstand fra uorganisert og farlig kjøring. 

Trafikksikkerhetsprisen er en årlig pris

FTU deler hvert år ut trafikksikkerhetsprisen på 25 000 kroner. Prisen skal deles ut til noen som gjør en spesiell innsats for trafikksikkerhet. 

- For 2022 fikk vi fem gode forslag til mottakere av trafikksikkerhetsprisen for 2022, og til slutt falt valget på «Garasjin». Tidlig neste år vil det bli mulig å nominere kandidater til Trafikksikkerhetsprisen for 2023, fortalte Kaus.