Del bilder og historier om vintersykling og vinn premier

Fylkeskommunen ønsker bilder og historier om sykling for å få flere til å sykle om vinteren.

Har du et spesielt utstyr for vintersykling? Har arbeidsplassen din lagt spesielt til rette for vintersykling? Har du noen gode opplevelser fra en vintertur på sykkelen? Hvordan er standarden på din vintersykkelrute? 

Del dine erfaringer og bilder med oss og delta i konkurransen om fine premier.

Hvordan sende inn bilder og historier?

Send inn dine bilder og historier til 

Fristen for å sende inn bilder og historier om vintersykling er 2. april 2024. 
Trekning av vinnere vil skje i løpet av april.

Mål om at flere sykler om vinteren

Gunhild Tørhaugen er en aktiv vintersyklist som oppfordrer flere til å sykle også om vinteren.  - Klikk for stort bildeGunhild Tørhaugen er en aktiv vintersyklist som oppfordrer flere til å sykle også om vinteren. Gunhild Tørhaugen

Flere tiltak skal bidra til å øke sykkelbruken i Innlandet. Et tiltak er dele erfaringer og bilder om vintersykling.

Vi har allerede fått tilsendt mange erfaringer, råd og tips fra vintersyklister fra hele Innlandet. 

- Dette er nyttig kunnskap for det videre arbeidet i sykkelbynettverket og kommunene. Vi håper at erfaringene også bidrar til at flere vurderer vintersykling til høsten igjen, sier koordinator for sykkelbynettverket i Innlandet Stig Floberghagen i Innlandet fylkeskommune. 

Gunhild Tørhaugen og Agnethe Jovall er ansatt i Innlandet fylkeskommune og er vintersyklister. Begge mener at potensialet for økt vintersykling er stort og at det handler om å prøve og teste det ut. 

Gunhild ser mange fordeler med vintersykling og synes tilretteleggingen på arbeidsplassen har blitt bra, men synes at vinterdriften kan bli bedre og da særlig i kryss og krysningspunkt. Agnethe er fornøyd med piggdekkene som hun skaffet gjennom i forbindelse med sykkelkampanjen «Pigg med pigg» i Ringsaker kommune. 

Konkurransen i regi av sykkelbynettverket i Innlandet

Vintersykkelkampanjen gjennomføres i regi av sykkelbynettverket i Innlandet som består av kommunene Kongsvinger, Elverum, Hamar, Ringsaker, Lillehammer og Gjøvik samt Statens vegvesen og Innlandet fylkeskommune.

Floberghagen poengterer at alle syklister i Innlandet uavhengig av bosted kan delta i kampanjen.