MPR2003 Matproduksjon Vg2

Slik gjennomføres tverrfaglig praktisk eksamen LK20 i faget matproduksjon:

Forberedelsestid

48 timer

Dag 1: Obligatorisk oppmøte på skolen/prøvestedet for utdeling av oppgave og veiledning.  
Dag 2: Valgfritt oppmøte på skolen/prøvestedet etter lokal tilpasning. Veileder er tilgjengelig etter egen plan.

Eksamenstid

Inntil 5 timer

Spesielt for privatister

Disse punktene gjelder bare for privatister:

  • Faglærer/veileder er ikke tilgjengelig under forberedelsen.
  • Dag 2 av forberedelsen har kandidaten mulighet til å bli kjent med lokaler, maskiner og utstyr etter nærmere avtale med eksamensskolen. 
  • Lokale tilpasninger kan forekomme. Ta kontakt med eksamensskolen for nærmere informasjon.

Forberedelsesdel

48 timer til forberedelse med veiledning av faglærer.

Dag 1: Obligatorisk oppmøte på skolen/prøvestedet

  • Utlevering av oppgave, finne oppskrifter ut fra råvareliste.
  • Veileder er tilgjengelig på skolen/prøvestedet. 
  • Råvarelisten må leveres innen kl. 13:00.

Dag 2: Valgfritt oppmøte på skole/prøvested etter lokal tilpasning

  • Kandidaten lager en arbeidsplan og tar nødvendige utskrifter av denne og andre relevante dokumenter.
  • Kandidaten gjør andre nødvendige forberedelser som å forberede sin stasjon til prøvedagen, finne fram og klargjøre utstyr, sjekke at alle råvarer er på plass.

Eksamensdel

Eksamen gjennomføres i produksjonslokaler eller kjøkken som er tilpasset matproduksjon med tilhørende utstyr. Kandidaten kan trekke inn erfaring fra yrkesfaglig fordypning for å vise kompetanse i matproduksjon.

Tiden fordeles slik: 

  • Ca. 4 timer til praktisk gjennomføring
    Muntlig høring underveis
  • 1 time til opprydding, sluttvask og avslutning
    Av denne timen går ca. 15 minutter til hver kandidat til egenvurdering og presentasjon av prosessen og sluttproduktet, med muntlig høring. Dette gjennomføres fortløpende etter at kandidaten har ferdigstilt produktene.

Hjelpemidler

Forberedelse

  • Alle hjelpemidler er tillatt under forberedelsen. 

Eksamen

  • Under gjennomføring av eksamen er det kun tillatt å bruke materiell fra forberedelsedelen, som for eksempel oppskrifter.
  • Det er kun tillatt å benytte forhåndsbestilte råvarer, av hensyn til hygiene.

Vurdering og sensur

  • Eksamen skal gi kandidaten mulighet for å vise sin kompetanse i så stor del av faget som mulig ut fra eksamensformen.
  • Det gis en helhetlig og tverrfaglig vurdering av gjennomføringen og resultatet i tråd med læreplanenes kjerneelementer og kompetansemål. 

Vurderingskriterier

Vurderingskriterier for MPR2003 Matproduksjon (PDF, 91 kB)