Støtte til mat, VR-satsing og innovasjon

Hovedutvalget for næring bevilget penger til Matfylket Innlandet, VRINN, Klosser innovasjon, Skåppå og Vaager Innovasjon.

hender under en klynge med svevende blå klosser. - Klikk for stort bildeHovedutvalget for næring bevilget blant annet 4 millioner til innovasjon. Mostphotos

Fellesnevneren for alle tildelingene var å styrke samarbeidet mellom ulike aktører. Alle bevilgningssakene ble enstemmig vedtatt.

En million til Matfylket Innlandet

Hovedutvalget for næring bevilget en million kroner til etableringen av Matfylket Innlandet. Støtten forutsetter at framdriftsplanen blir revidert og godkjent av styringsgruppa. Matfylket Innlandet skal blant annet jobbe med å få flere unge til å utdanne seg innen restaurant- og matfag.

Saken ble enstemmig vedtatt.

Se sakspapirene PS11/2024

Støtte til VR

Prosjektet VRINN 2024 får 900 000 i støtte for å fremme bærekraft og innovasjon innen VR, AR og AI i Norden. (VR, AR og AI er engelske forkortelser for Virtuell virkelighet, utvidet virkelighet og kunstig intelligens) VRINN vil bruke denne teknologien til å forbedre læringsopplevelser innen blant annet industrien, helsevesenet og skolesystemet.  

Saken ble enstemmig vedtatt.

Se sakspapirene PS12/2024

4 millioner til innovasjon

Hovedutvalget for næring satser videre på innovasjon og samarbeid mellom de ulike innovasjonsklyngene i Innlandet. Selskapene som mottar støtten, må rapportere spesielt på hvordan de har styrket samarbeidet med de andre innovasjonsaktørene i Innlandet. De som får støtte, er: 

  • Klosser innovasjon: kr 1 780 000 
  • Skåppå: kr 1 510 000 
  • Vaager Innovasjon: kr 710 000

Se sakspapirene PS13/2024