Disse fikk pris

Bjørn-Martin Brandett fikk Innlandsprisen 2023, mens Fylkeskulturprisen ble tildelt Sander Mathisen Skjerva i Foreningen K(ult)ur mot Kreft og KMK Crew.

Innovasjonsprisen gikk til bedriften Avisomo fra Gjøvik og vinner av Ung INNspirator er Anna Haugstad Avdem fra Vesl-Avdem på Lesja med Avdemsbue/Avdem Gardsysteri. Vi gratulerer!

Blide prisvinnere på en scene sammen med fylkesordfører. - Klikk for stort bildeGlade prisvinnere under Agenda Innlandet 2024 Frøydis Haug/IFK

Alle de fire prisene ble delt ut av fylkesordfører Thomas Breen under Agenda Innlandet i Terningen Arena på Elverum, onsdag 24. januar. 

Innlandsprisen 

To blide menn på en scene foran logoen Agenda Innlandet - Klikk for stort bildeBjørn-Martin Brandett, eier og drifter av Lokalradion Innlandet AS vant Innlandsprisen 2023. Til venstre fylkesordfører Thomas Breen Frøydis Haug/IFK

For tredje gang ble Innlandsprisen delt ut. Den gikk til Bjørn-Martin Brandett, eier og drifter av Lokalradion Innlandet AS.

– Stikkord for årets vinner er engasjement og lokalkunnskap, og prisvinneren har i mange år hevet nivået på produktet sitt til glede for publikum, sa Breen under tildelingen. 

Juryen påpeker at prisvinneren er kanskje en av dem som har aller best oversikt over innlandskartet, med informasjon fra fylkets alle kriker og kroker, by som bygd, om stort og smått, folk og fe. 

Gjennom å se utviklingsmuligheter ut fra faste tekniske rammer, som noen mener er passé, har prisvinner med stort pågangsmot utviklet stadig nye muligheter.  

Stikkord for årets prisvinner er engasjement og lokalkunnskap, og prisvinneren har over mange år hevet nivået på produktet sitt, til glede for publikum. Med solid forankring i lokalsamfunnet i Solør har prisvinner bygget opp en bedrift med 40 ansatte.  

Fylkeskulturprisen 

Ung prisvinner flankert av fylkesordfører med ordførerkjede og  kultursjefen i Innlandet fylkeskommune.  - Klikk for stort bildeSander Mathisen Skjerva i Foreningen K(ult)ur mot Kreft og KMK Crew vant Fylkeskulturprisen 2023. Her flankert av fylkesordfører Thomas Breen og kultursjef i Innlandet fylkeskommune Randi Langøigjelten. Frøydis Haug/IFK

Fylkeskulturprisen 2023 gikk til Sander Mathisen Skjerva i Foreningen K(ult)ur mot Kreft og KMK Crew. 

I retningslinjene står det at prisen kan gis til enkeltpersoner, kulturprodusenter/-arrangører, organisasjoner, bedrifter, utviklingsaktører eller samfunnsaktører som har bidratt til gode kulturopplevelser eller bidratt på andre måter.

– Prisvinner har tross sin unge alder gjort seg sterkt bemerket i sitt nærmiljø i Gran på Hadeland. Han har vist initiativ, drivkraft, gjennomføringsevne og stort sosialt engasjement. Hver høst leder har ent stort prosjekt som avsluttes med et forrykende show med lokale krefter og nasjonale kjendiser. Alt under tittelen K(ult)ur mot Kreft.

Ung INNspirator

Fylkesordfører løfter armen til hylles for ung prisvinner. - Klikk for stort bildeAnna Haugstad Avdem fra Avdemsbue/Avdem gardsysteri sammen med fylkesordfører Thomas Breen. Frøydis Haug/IFK

Vinneren av prisen for Ung INNspirator er Anna Haugstad Avdem fra Vesl-Avdem på Lesja med Avdemsbue/Avdem gardsysteri. Det er tredje gang denne prisen deles ut. 

Juryen har lagt vekt på at prisvinneren skal være en god rollemodell for utvikling i Innlandet og ha en solid forankring i fylket i form av lokal aktivitet, ledelse eller eierskap. 

Vinneren er i alderen 15 til 35 år, og skal ha bidratt til å forme framtida lokalt i Innlandet og framstå som endringsleder i årene som kommer.

Juryen påpeker at prisvinnerens suksessfaktor er å ta utgangspunkt i noe tradisjonelt for så med en vri skape noe innovativt og unikt! Hun har bidratt til merkevarebygging av Gudbrandsdalen, både innen landbruk og lokalmat. 

Innovasjonsprisen

To glade unge menn på scenen sammen med stolt fylkesordfører. - Klikk for stort bildeMartin Molenaar og Jo André Flåseth mottok Innovasjonsprisen på vegne av Avisomo fra Gjøvik. Her sammen med fylkesordfører Thomas Breen. Frøydis Haug/IFK

Innovasjonsprisen ble tildelt bedriften Avisomo fra GjøvikDet var Martin Molenaar og Jo André Flåseth som mottok prisen på vegne av selskapet. 

Årets prisvinner har samarbeidet lokalt, men turt å satse og tenke globalt og her sammenføyes lokal og nasjonal kompetanse innen en tradisjonell bransje for å løse globale utfordringer vertikalt.  

Årets prisvinner er en nykommer som tar i bruk ny teknologi innen landbruk og har gjennom samarbeid utviklet produkter som har gitt bedriften nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. 

Selskapets ambisjon er å øke veksten og selge produkter fra Norge til hele verden i årene som kommer. Selskapet har kvalifisert for og mottatt finansieringstjenester, kompetanseleveranser og flerbedriftsprosjekter hos Innovasjon Norge.