I Grue kan du besøke et spesielt gravfelt.
Egil Brodshaug, Innlandet fylkeskommune.
I Innlandet har vi mange kulturminner som er tilrettelagt for besøk. Noen er «drive-in», andre finner du i skogen eller på fjellet.
Hvorfor ikke besøke en av de mange bygdeborgene, studere helleristninger som er mange tusen år gamle, eller rusle i skogen blant overgrodde gravrøyser og åkre fra jernalderen?
Nå har vi laget et kart som viser vei til en del av kulturminnene som er tilrettelagt for besøk. Vi har avgrenset utvalget til steder der fylkeskommunen har deltatt i tilretteleggingen.
Her er kartet
Trykk på et blått punkt å få opp informasjon om hvilke kulturminner du kan se og hvordan du kommer deg dit.
Enkelt kart – gjør nytten
Kartet er enkelt men duger til å finne aktuelle turmål i ditt område. Eller kanskje du vil ta en rundtur i den eldste historien i fylket?
Noen av stedene du kan besøke har nye og fine informasjonsskilt og alt på stell. Andre steder er det eldre og slitte skilt og det trengs kanskje skjøtsel av vegetasjon.
Oppgraderinger pågår
Både vi på Kulturarv, kommunene, grunneiere og frivillige lag rundt i fylket jobber med å oppgradere gamle skilt og tilrettelagte kulturminner som trenger litt stell. Dette arbeidet vil pågå i årene som kommer.
Se stort på det, gå for opplevelsen!
Helleristningene ved Drotten, Lillehammer.
Nina Hildre, Innlandet fylkeskommune.
Det er skiltet til klebersteinsbruddet i Sandbekkdalen fra Rv 3 over Kvikneskogen. Mer informasjon i kartet.
Kjetil Skare, Innlandet fylkeskommune.