Torstein Bjørgen, Ledia AS
UKM fylkesfestival 2025 gjennomføres 25.–27. april på Otta.
– Det har vært en økt interesse for matkultur i forbindelse med de lokale UKM-mønstringene i år. Det er veldig viktig å bygge videre på dette engasjementet ved å booke en av Norges dyktigste kokker, og desidert beste formidlere til festivalen, sier produsent i UKM fylkesfestival, Helena Wik.
– En sveip innom Brimis instagramprofil, og ikke minst følger-skare, beviser at han har truffet et engasjement hos den yngre befolkningen, legger hun til.
Økt interesse for mat og bruk av lokale råvarer i matproduksjon er positivt. Det er også viktig for framtidig rekruttering til yrker innen matproduksjon og tilbereding av mat.
Stekt aure i rømmesaus
Ved hjelp av åpen ild, og en rekke gode, lokale råvarer skal ungdommene kurses i å tilberede blant annet stekt aure i rømmesaus. Det hele toppes med en bær-dessert i gryte.
– Parallelt skal det foregå et kurs i sosiale medier som blir ledet av Brimis innholdsprodusent Torstein Bjørgen. Han formidler Brimis kokkekunst til de store massene igjennom sosiale plattformer som Instagram. Det gjelder å kle seg godt, for workshopen foregår ute, avslutter Wik.
Fakta om UKM
- UKM (Ung Kultur Møtes) er en møteplass for kreativ ungdom i alderen 13–20 år.
- Ungdommene deltar innen musikk, dans, scenekunst, litteratur, visuell kunst, film, design, nettredaksjon, sceneteknikk, arrangementsproduksjon, programledelse eller matkultur.
- UKM fylkesfestival arrangeres vært år i regi av Innlandet fylkeskommune og kommuner i regionen festivalen arrangeres i.
- For andre året på rad arrangeres fylkesfestivalen på Otta i samarbeid med Skjåk, Vågå, Sel, Dovre, Lesja og Lom kommuner.
- 50 ungdommer går videre for å delta på den nasjonale UKM-festivalen i Trondheim 21. – 24. juni 2025.
Her finner du mer informasjon om UKM fylkesfestivalen 2025