Innovasjonsprisen gikk til bedriften Avisomo fra Gjøvik og vinner av Ung INNspirator er Anna Haugstad Avdem fra Vesl-Avdem på Lesja med Avdemsbue/Avdem Gardsysteri. Vi gratulerer!
Glade prisvinnere under Agenda Innlandet 2024
Frøydis Haug/IFK
Alle de fire prisene ble delt ut av fylkesordfører Thomas Breen under Agenda Innlandet i Terningen Arena på Elverum, onsdag 24. januar.
Innlandsprisen
Bjørn-Martin Brandett, eier og drifter av Lokalradion Innlandet AS vant Innlandsprisen 2023. Til venstre fylkesordfører Thomas Breen
Frøydis Haug/IFK
For tredje gang ble Innlandsprisen delt ut. Den gikk til Bjørn-Martin Brandett, eier og drifter av Lokalradion Innlandet AS.
– Stikkord for årets vinner er engasjement og lokalkunnskap, og prisvinneren har i mange år hevet nivået på produktet sitt til glede for publikum, sa Breen under tildelingen.
Juryen påpeker at prisvinneren er kanskje en av dem som har aller best oversikt over innlandskartet, med informasjon fra fylkets alle kriker og kroker, by som bygd, om stort og smått, folk og fe.
Gjennom å se utviklingsmuligheter ut fra faste tekniske rammer, som noen mener er passé, har prisvinner med stort pågangsmot utviklet stadig nye muligheter.
Stikkord for årets prisvinner er engasjement og lokalkunnskap, og prisvinneren har over mange år hevet nivået på produktet sitt, til glede for publikum. Med solid forankring i lokalsamfunnet i Solør har prisvinner bygget opp en bedrift med 40 ansatte.
For tredje gang deler vi ut Innlandsprisen. Juryen har bestått av representanter fra Innlandet fylkeskommune, LO, NHO, Sparebank1 og Statsforvalteren. Vi har lagt vekt på at prisvinneren er en god ambassadør for Innlandet og har en solid forankring i Innlandssamfunnet. Vinneren har skapt synlige resultater og bidratt til utvikling av Innlandet. Det er mange som fortjener en slik pris, men juryen har landet på det vi mener er en meget verdig vinner.
Prisvinneren i år er en meget dedikert talsperson og forkjemper for Innlandet og de som bor der. Denne toneangivende samfunnsaktøren bidrar med informasjon og kunnskap gjennom mange kanaler og har gjennom sitt virke bidratt til å redde, opprettholde og utvikle arbeidsplasser i Innlandet. Med jevnt utviklingsarbeid i mange år og stadig nye initiativ kommer resultatene et stadig større publikum til gode.
Prisvinneren er kanskje en av dem som har aller best oversikt over innlandskartet, med informasjon fra fylkets alle kriker og kroker, by som bygd, om stort og smått, folk og fe. Gjennom å se utviklingsmuligheter ut fra faste tekniske rammer, som noen mener er passé, har prisvinner med stort pågangsmot utviklet stadig nye muligheter. Stikkord for årets prisvinner er engasjement og lokalkunnskap, og prisvinneren har over mange år hevet nivået på produktet sitt, til glede for publikum. Med solid forankring i lokalsamfunnet i Solør har prisvinner bygget opp en bedrift med 40 ansatte.
Nyheter er et stikkord for vår prisvinner – der innehold og menneskelige relasjoner står i fokus. Med lokal forankring og relevans blir Innlandet kringkastet nå også på høyere frekvenser inn mot hovedstaden gjennom oppkjøp av Radio Metro i Oslo med alle dens underkanaler. Siste påfunn fra prisvinneren er å gå motstrøms og relansere papiravis.
Vinneren er født, oppvokst og bosatt på Flisa, og det er en sann glede å dele ut Innlandsprisen 2023 til:
Bjørn-Martin Brandett, eier og drifter av Lokalradioene i Innlandet AS
Fylkeskulturprisen
Sander Mathisen Skjerva i Foreningen K(ult)ur mot Kreft og KMK Crew vant Fylkeskulturprisen 2023. Her flankert av fylkesordfører Thomas Breen og kultursjef i Innlandet fylkeskommune Randi Langøigjelten.
Frøydis Haug/IFK
Fylkeskulturprisen 2023 gikk til Sander Mathisen Skjerva i Foreningen K(ult)ur mot Kreft og KMK Crew.
I retningslinjene står det at prisen kan gis til enkeltpersoner, kulturprodusenter/-arrangører, organisasjoner, bedrifter, utviklingsaktører eller samfunnsaktører som har bidratt til gode kulturopplevelser eller bidratt på andre måter.
– Prisvinner har tross sin unge alder gjort seg sterkt bemerket i sitt nærmiljø i Gran på Hadeland. Han har vist initiativ, drivkraft, gjennomføringsevne og stort sosialt engasjement. Hver høst leder har ent stort prosjekt som avsluttes med et forrykende show med lokale krefter og nasjonale kjendiser. Alt under tittelen K(ult)ur mot Kreft.
Fylkeskulturprisen ble for første gang utdelt i 2022. Den første prisvinner ble Vazzelina Bilopphøggers. Juryen er personidentisk med Innlandet fylkeskommunes Hovedutvalg for kultur.
Fylkeskulturprisen består av et kunstverk laget av glasskunstner Kari Håkonsen fra Klart Glass AS et diplom og 100 000 kroner.
I retningslinjene står det at prisen kan gis til enkeltpersoner, kulturprodusenter/-arrangører, organisasjoner, bedrifter, utviklingsaktører eller samfunnsaktører som har bidratt til gode kulturopplevelser eller bidratt på andre måter.
Prisvinner har tross sin unge alder gjort seg sterkt bemerket i sitt nærmiljø i Gran på Hadeland. Han har vist initiativ, drivkraft, gjennomføringsevne og stort sosialt engasjement. Hver høst leder har ent stort prosjekt som avsluttes med et forrykende show med lokale krefter og nasjonale kjendiser. Alt under tittelen K(ult)ur mot Kreft.
Prisvinner har i en årrekke vært en del av dansestudio Goodvibe og gjennom K(ult)ur mot kreft har han startet dansekompaniet KMK Crew. Prisvinneren har gjennom glede, inkludering, samhold og entusiasme drevet kulturytring gjennom sitt show, dansekompani og sosiale engasjement. På noen år har det gitt et overskudd på 400 000 kroner som er i sin helhet donert til kreftforskning og barnekreftforeningen.
Juryen tildeler enstemmig prisen som en motivasjon til arbeidet som legges ned på Gran, ungdoms pågangsmot og viljen til å skape et godt samfunn for sine medmennesker og omgivelser.
Vinner av Fylkeskulturprisen 2023 er:
Sander Mathisen Skjerva, K(ult)ur mot kreft og KMK dansecrew.
Ung INNspirator
Anna Haugstad Avdem fra Avdemsbue/Avdem gardsysteri sammen med fylkesordfører Thomas Breen.
Frøydis Haug/IFK
Vinneren av prisen for Ung INNspirator er Anna Haugstad Avdem fra Vesl-Avdem på Lesja med Avdemsbue/Avdem gardsysteri. Det er tredje gang denne prisen deles ut.
Juryen har lagt vekt på at prisvinneren skal være en god rollemodell for utvikling i Innlandet og ha en solid forankring i fylket i form av lokal aktivitet, ledelse eller eierskap.
Vinneren er i alderen 15 til 35 år, og skal ha bidratt til å forme framtida lokalt i Innlandet og framstå som endringsleder i årene som kommer.
Juryen påpeker at prisvinnerens suksessfaktor er å ta utgangspunkt i noe tradisjonelt for så med en vri skape noe innovativt og unikt! Hun har bidratt til merkevarebygging av Gudbrandsdalen, både innen landbruk og lokalmat.
Det er tredje gang denne prisen deles ut. Juryen har bestått av representanter fra Innlandet fylkeskommune, LO, NHO, Sparebank1 og Statsforvalteren. Vi har lagt vekt på at prisvinneren skal være en god rollemodell for utvikling i Innlandet og ha en solid forankring i fylket i form av lokal aktivitet, ledelse eller eierskap. Vinneren er i alderen 15 til 35 år, og skal ha bidratt til å forme framtida lokalt i Innlandet og framstå som endringsleder i årene som kommer.
Prisvinneren er født og oppvokst på en gard. Hun har bodd utenbygds for så å flytte tilbake etter endt utdanning. Prisvinneren har startet opp sin egen bedrift med utgangspunkt i hjemgarden, en gard som fortsatt er i drift som et moderne bruk. I tilknytning til denne har det også kommet flere andre virksomheter til.
Prisvinner tok over en nedleggingstruet landhandel og omvandlet den til et populært utsalgssted, som i 2015 åpnet med en hel verden av lokalmat, både egenproduserte og fra andre i regionen. I 2018 ble virksomheten utvidet med en stor kafe og restaurant som sammen med Ysteriet har blitt et populært stoppested og landemerke som har satt bygda på kartet. Her er det skapt arbeidsplasser hvor rundt 20 ungdommer jobber hver sommer. Her får de god arbeidserfaring, men også kunnskap om gamle mattradisjoner.
Prisvinnerens suksessfaktor er å ta utgangspunkt i noe tradisjonelt for så med en vri skape noe innovativt og unikt! Hun har bidratt til merkevarebygging av Gudbrandsdalen, både innen landbruk og lokalmat.
Vi skal til Gudbrandsdalen, nærmere bestemt Lesja, der vår prisvinner ikke bare har satt tydelige spor etter seg lokalt, men også bidratt med inspirasjon til andre som tør å satse i bygdene.
Vinner av Ung INNspirator 2023 er:
Anna Haugstad Avdem fra Vesl-Avdem på Lesja med Avdemsbue / Avdem gardsysteri
Innovasjonsprisen
Martin Molenaar og Jo André Flåseth mottok Innovasjonsprisen på vegne av Avisomo fra Gjøvik. Her sammen med fylkesordfører Thomas Breen.
Frøydis Haug/IFK
Innovasjonsprisen ble tildelt bedriften Avisomo fra Gjøvik. Det var Martin Molenaar og Jo André Flåseth som mottok prisen på vegne av selskapet.
Årets prisvinner har samarbeidet lokalt, men turt å satse og tenke globalt og her sammenføyes lokal og nasjonal kompetanse innen en tradisjonell bransje for å løse globale utfordringer vertikalt.
Årets prisvinner er en nykommer som tar i bruk ny teknologi innen landbruk og har gjennom samarbeid utviklet produkter som har gitt bedriften nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.
Selskapets ambisjon er å øke veksten og selge produkter fra Norge til hele verden i årene som kommer. Selskapet har kvalifisert for og mottatt finansieringstjenester, kompetanseleveranser og flerbedriftsprosjekter hos Innovasjon Norge.
Innovasjon handler om å skape noe nytt og sprenge grenser. I Innlandet har vi mange dyktige mennesker og miljøer som hver dag jobber med innovasjon, nytenking og bærekraft. Juryen har hatt flere gode kandidater å velge mellom. Juryen har bestått av representanter fra Innlandet fylkeskommune, LO, NHO, Innovasjon Norge, NTNU Gjøvik og Høgskolen i Innlandet.
Innovasjon i Innlandet handler om å ta i bruk de fortrinnene som regionen har og bruke de mulighetene som gis. Årets prisvinner har samarbeidet lokalt, men turt å satse og tenke globalt og her sammenføyes lokal og nasjonal kompetanse innen en tradisjonell bransje for å løse globale utfordringer vertikalt.
Selskapet startet som et studentprosjekt ved NTNU i 2018. De tar i bruk ny teknologi innen landbruk og har gjennom samarbeid utviklet produkter som har gitt bedriften nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Selskapets ambisjon er å øke veksten og selge produkter fra Norge til hele verden i årene som kommer. Selskapet har kvalifisert for og mottatt finansieringstjenester, kompetanseleveranser og flerbedriftsprosjekter hos Innovasjon Norge.
Årets prisvinner viser at samarbeid og lokal forankring er noen av suksessfaktorene til utviklingen og bygger også opp under innovasjon innen andre bransjer og bedrifter. Prisvinneren inngår i flere nettverk som NCE-Heidner Biocluster, Mat fra Toten og Vaager innovasjon.
Mange ulike bedrifter innen Raufoss-miljøet, men også andre nasjonale bedrifter har bidratt med teknologi, kompetanse og nettverk under utvikling av bedriften. En uttalt strategi om lokal forankring har gjort at 99 % av alle komponenter som inngår i bedriftens produkter kommer fra selskaper i Innlandet og rundt Oslo.
Fram til nå har bedriften skapt ti arbeidsplasser, og de planlegger en dobling når de skalerer opp i 2024.Bedriften har blant annet levert produktene sine til diverse ungdomskoler og videregående skoler der systemene for innendørs matproduksjon brukes i undervisning. Rett før jul landet de storavtale med COOP Norge og skal nå dyrke salat på Gardermoen.
Vinner av Innovasjonsprisen 2023 er bedriften:
Avisomo fra Gjøvik