Hanne Roppestad Kongshaug registrer en stikkrenne langs fylkesveg i Innlandet.
Innlandet fylkeskommune
I løpet av sommeren skal 16 studenter registrere stikkrenner og kartlegge forekomsten av fremmede plantearter langs mange fylkesveger i hele Innlandet.
Nyttig både for fylkeskommunen og studentene
De første studentene som skal benytte sommerferien fra studiene til å jobbe, begynte i Innlandet fylkeskommune 10. juni. De øvrige studentene begynte 16. juni. Alle sammen skal jobbe frem til august.
- Dette er en vinn-vinn-situasjon for både oss som arbeidsgiver og for studentene. For fylkeskommunen er dette en jobb vi uansett må gjøre, mens studentene får nyttig og relevant arbeidserfaring, forteller Aud M. Riseng som er avdelingssjef for samferdselsavdelingen i Innlandet fylkeskommune hvor studentene jobber i sommer.
Flere av studentene bekrefter at de søkte sommerjobb i fylkeskommunen for å få relevant praksis.
- Fylkeskommunen er en aktuell arbeidsplass da jeg er ferdig med utdanningen i geomatikk, og jeg synes derfor det er fint å bli kjent med fylkeskommunen, forteller Kristine Stamnes.
Videre forteller Hanne Kongshaug at hun har jobbet en del med GIS på studiet hun tar ved NTNU, og derfor ønsket å jobbe med datafangst i praksis.
Mye ute på og langs veg
I løpet av sommeren vil uønska arter langs fylkesveger i Innlandet bli kartlagt
Innlandet fylkeskommune
Det meste av registrerings- og kartleggingsjobben sommerarbeiderne skal gjøre, foregår ute på og langs veg. De gir uttrykk for at de trives godt ute på jobb.
- Vi ville begge gjerne være ut og jobbe i felt i sommer. Dette trives vi veldig godt med, og synes vi har en fin arbeidshverdag hvor vi er ute og i bevegelse, forteller Kristine Stramnes og Hanne Kongshaug.
Stramnes og Kongshaug får støtte av de andre sommerarbeiderne som også syntes feltlivet er bra Studenten og Jakob Harstad har imponert de andre sommerstudentene ved å ligge ute i hengekøye og tarp en av de første ukene i felt.
Du kan følge sommerarbeiderne på brukeren Innlandspatruljen på Instagram.
Arbeider over hele fylket
Innlandet fylkeskommune har nær 7000 kilometer fylkesveg rundt om i hele fylket som skal driftes, vedlikeholdes, bygges ut og forvaltes.
- Fylkesvegene er plassert rundt om i hele fylket, og det må registreres stikkrenner og fremmede arter langs de aller fleste fylkesvegene, fortsetter Riseng.
Dette gjør at sommerarbeiderne har oppmøtested på Hamar, Gjøvik, Otta og Tynset.
Viktig å gi studentene et godt innblikk i arbeidslivet
Studentene skal jobbe med registrering og kartlegging i fylkeskommunen i opptil åtte uker.
- For vår del er det viktig at vi tilbyr et godt opplegg slik at studentene har lyst til å søke jobb hos oss når de er ferdig utdannet. Vi prøver derfor å legge til rette for interessante og relevante oppgaver, og god oppfølging fra de fast ansatte, forteller Riseng avslutningsvis.