Formål
Driftstilskuddet til høyere yrkesfaglig utdanning skal stimulere til god kvalitet og gjennomføring. Tilskuddet skal også bidra til å dekke kompetansebehovene i samfunnet. Kunnskapsdepartementet har fastsatt fire mål for tilskuddsordningen, jf. Prop. 1 S (2018-2019).
- høy kvalitet i høyere yrkesfaglig utdanning
Utdanningene skal være av høy kvalitet og sikre gode vilkår for fagskolestudentene.
- yrkesretta høyere yrkesfaglig utdanning
Fagskolene skal utdanne kandidater som kan gå rett inn i yrkeslivet, med den praktiske og teoretiske kunnskapen som det er behov for i det enkelte yrket. Det er derfor viktig å vurdere hvor relevante utdanningene er for arbeidslivet.
- god tilgang til høyere yrkesfaglig utdanning
Fagskolene skal bli en større og viktigere del av det norske utdanningssystemet, og en større del av studentene skal ta høyere yrkesfaglig utdanning.
- effektiv og solid fagskolesektor
Fagmiljøene skal ha tilstrekkelig faglig styrke, kvalitet og soliditet. Robuste miljø handler også om administrativ kapasitet og kompetanse.
Hvem kan søke?
Alle fagskoler med adresse/studiested i Innlandet kan søke om tilskudd til NOKUT-akkrediterte høyere yrkesfaglige utdanninger. Tilskuddet skal komme studentene til gode og skal dekke driftsutgifter for utdanninger med studiested i Innlandet.
Det blir arbeidet med å samordne og utvikle ny tilskuddsordning for høyere yrkesfaglig utdanning i forbindelse med omleggingen av finansieringen til fagskolesektoren etter Meld. St. 9 (2016-2017) "Fagfolk for fremtiden".
Tilskuddsordningen er fremdeles under utvikling, og det er et ønske å etablere en felles ordning for alle landets fylkeskommuner. Det er mulig å søke tilskudd til nye studenter som starter fra høsten 2023.
Søknadsfrist
Fristen for å søke er fredag 15. desember 2022.
Hva kan støttes?
I forvaltningen av tilskuddsordningen legges det vekt på likeverdig behandling av private og offentlige fagskoler. Fylkeskommunen skal sørge for at det tilbys akkreditert høyere yrkesfaglig utdanning i samsvar med behovet for kompetanse, lokalt, regionalt og nasjonalt.
Søknad
Søknadsbehandling
Søknadene blir behandlet innen februar, med påfølgende tilsagn.
Rapportering
Det er én årlig rapportering til fylkeskommunen med årsrapport/kvalitetsmelding, frist 15. oktober.