Tiltaksplan for jordbruket i Innlandet 2025–2030 Innlandet fylkeskommune/Frøydis Haug Innholdsfortegnelse 1 Innledning Åpne dette nivå 2 Faggrunnlag for tiltaksplanen 2.1 Bakgrunn 2.2 Innlandet er Norges matregion nr. 1 Åpne dette nivå 2.3 Overordnede nasjonale målsettinger for jordbruket i Innlandet 2.3.1 Matsikkerhet, sjølforsyning og beredskap 2.3.2 Klimatilpasning og bærekraft 2.3.3 Dyrevelferd og dyrehelse 2.3.4 Utviklingstrender og nye muligheter 2.4 Felles utfordringer for alle plante- og husdyrproduksjonene Åpne dette nivå 2.5 Hovedproduksjonene i jordbruket i Innlandet 2.5.1 Husdyrproduksjonene 2.5.2 Planteproduksjonene 2.5.3 Økologisk produksjon 2.5.4 Lokal mat og drikke 2.5.5 Offentlige innkjøp og matglede 2.5.6 Landbruksbasert reiseliv 2.5.7 Inn på tunet 2.5.8 Urbant landbruk 2.5.9 Andre aktuelle fagtema og utfordringer 2.6 Matsvinn 2.7 Teknologi i jordbruket – utvikling og innovasjon Åpne dette nivå 3 Mål og strategiske satsinger for jordbruket i Innlandet Åpne dette nivå 3.1 Hovedmål for jordbruket i Innlandet 3.1.1 Delmål Åpne dette nivå 3.2 Strategiske satsingsområder 3.2.1 Bærekraft, klimatilpasning og naturmangfold 3.2.2 Økt sjølforsyning, beredskap og matsikkerhet 3.2.3 Sikre kompetanse, styrke fagmiljøer og ta i bruk ny teknologi Åpne dette nivå 4 Tiltaksplan – føringer for de ulike virkemidlene 4.1 Investerings- og bedriftsutviklingsmidlene 4.2 Utviklingsmidler landbruk 4.3 Klima- og miljøprogrammet 4.4 Fjellandbruksmidlene Åpne dette nivå 5 Tiltaksliste 5.1 Mjølkeproduksjon 5.2 Kjøttproduksjonene 5.3 Korn (inkludert protein og oljevekster) 5.4 Grønnsaker, frukt og bær 5.5 Lokal mat og drikke 5.6 Mat og matglede i det offentlige 5.7 Landbruksbasert reiseliv 5.8 Inn på Tunet 5.9 Urbant landbruk 5.10 Økologisk landbruk 5.11 Styrke fagmiljøer, skape møteplasser m.m. 5.12 Kompetanse i næringen 5.13 Klima, natur og jordvern 5.14 Omdømme, rekruttering og informasjon 5.14 Andre satsinger som støttes av tiltaksplanen Les dokumentet Last ned som PDF