Dagsturhytta Innlandet

Høsten 2022 åpnet de første dagsturhyttene i Innlandet. Hyttene blir åpne året rundt og skal være et sted der du kan spise matpakka di og få litt varme i deg.

Fem mennesker i turklær som sitter på en benk utenfor ei hytte. - Klikk for stort bildeAlle dagsturhyttene blir utstyrt med vedovn og sitteplasser både ute og inne. Tuva Marie Eiklid

Hvor bygges det dagsturhytter? 

Interessen for dagsturhytta er stor og i alt 37 kommuner skal ha en hytte eller er i prosess med utredning lokalt. Prosjektet varer til ut 2025, og det bygges inntil 10 dagsturhytter i året. 

Det er den enkelte kommune som eier og skal drifte dagsturhyttene. Du må derfor ta kontakt med den aktuelle kommunen hvis du ønsker et samarbeid, om for eksempel arrangement eller andre ting.

Nedenfor finner du en oversikt over hvilke kommuner i Innlandet som ønsker en dagsturhytte, valgt lokalisering samt estimert tidspunkt for ferdigstillelse:

Bakgrunn for prosjektet

I februar 2020 vedtok fylkesutvalget i Innlandet at hver av fylkets 46 kommuner skulle få tilbud om en dagsturhytte etter en idé fra tidligere Sogn og Fjordane fylke.

Skaper nye møteplasser

Det innvendige oppholdsrommet er på cirka 15m2.  - Klikk for stort bildeDet innvendige oppholdsrommet er på cirka 15m2.  Peer Bull-Hansen, Ram arkitektur Dagsturhytta er et godt prosjekt som svarer opp Innlandet fylkeskommune sine satsingsområder;

  • innbyggere
  • inkludering
  • innovasjon
  • infrastruktur

Gjennom prosjektet ønsker fylkeskommunen å fremme nærfriluftslivet og folkehelse ved å skape nye møteplasser i lokalmiljøet.

Vi håper på at dagsturhyttene skaper engasjement lokalt, treffer nye brukere og får flere ut på tur. Målsettingen er at alle kommuner har fått oppført en dagsturhytte innen 2025.

Et samarbeidsprosjekt

Dagsturhytta Innlandet er et samarbeid mellom Innlandet fylkeskommune, Sparebankstiftelsen Hedmark og Sparebankstiftelsen DNB, kommuner og frivillige organisasjoner lokalt i den enkelte kommune.

Sparebankstiftelsen Hedmark og Sparebankstiftelsen DNB har bevilget 14,3 millioner kroner til prosjektet.

Lokale leverandører

Dagsturhytta Innlandet er tegnet av RAM arkitektur på Lillehammer. Dagsturhytta er lett gjenkjennelig med sin enkle kileform.

Hyttene blir levert av det Vågå-baserte selskapet Brun Bygg AS. Selskapet støtter seg på lokale underleverandører, slik som Gudbrandsdal massivtre, Skjåk allmenning og Langmårkje allmenning. Dagsturhytta blir lett å vedlikeholde og skal oppføres i massivtre med ytterkledning.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med prosjektleder for Dagsturhytta Innlandet, Tuva Eiklid i Innlandet fylkeskommune på mobil: 992 73 740 eller e-post: tuva.marie.eiklid@innlandetfylke.no.

Følg Dagsturhytta Innlandet på Facebook