Skoleelever skal døpe Elrond - Innlandet fylkeskommune

Skoleelever skal døpe Elrond

Den nye Randsfjordferja skal døpes 20. mai. To elever ved Bjoneroa skole skal foreta den høytidelige dåpshandlingen.

Enhetsleder Geir Hestetræet sammen med de tre elevene som får viktige roller når den nye ferja i Gran skal døpes: (fra v.) Johanna Mide Myrengen, Gjermund Luneng Tokerud og Isabell Hansen Johansen Sæthren. - Klikk for stort bildeEnhetsleder Geir Hestetræet sammen med de tre elevene som får viktige roller når den nye ferja i Gran skal døpes: (fra v.) Johanna Mide Myrengen, Gjermund Luneng Tokerud og Isabell Hansen Johansen Sæthren. Kari Hermanrud - Ungdom på vei til og fra videregående skole eller fritidstilbud er viktige brukere av ferja. Det er derfor naturlig å involvere barn og unge, når vi skal markere at vi har satt inn ei ny og moderne ferje på Randsfjordsambandet, sier fylkesordfører Even A. Hagen i Innlandet fylkeskommune.

Meldte seg frivillig

Fylkeskommunen kontaktet Bjoneroa skole, som stiller velvillig opp for å delta på skipsdåpen. På den store dagen skal navnet på den nye ferja tildeles på tradisjonelt vis, ved at ei flaske knuses mot skipet.

To elever fra ungdomstrinnet ved skolen i Bjoneroa får den viktige rollen som gudmor og gudfar. Blant de 17 elevene på ungdomstrinnet var det fem som meldte seg som interessert i oppdraget.

Rederiet har trukket ut tre navn på elever som får en viktig rolle på dåpsdagen. lsabell Hansen Johansen Sæthren og Gjermund Luneng Tokerud i 10. trinn blir gudmor og gudfar. Johanna Mide Myrengen i 9. trinn er trukket ut som reserve, i fall noe forhindrer en av de andre to i å delta som planlagt.

Et prosjekt for framtida

Randsfjordferja Elrond går mellom Tangen og Horn i Gran kommune. - Klikk for stort bildeRandsfjordferja Elrond går mellom Tangen og Horn i Gran kommune. Kari Hermanrud - Da fylkestinget i Oppland vedtok å sette inn ei ny, miljøvennlig el-ferje, som erstatning for den 72 år gamle Randsfjordferja II, valgte vi å satse på framtida og kommende generasjoner. Vi er derfor veldig glade for at elever og lærere ved Bjoneroa skole hjelper oss med å innvie fylkeskommunens nye bilferje i Gran, sier fylkesordfører Even A. Hagen.

Fylkesordføreren skal holde tale under dåpen, som skjer på Horn ferjekai klokka 13 den 20. mai.

Detaljene i programmet er ikke klare ennå, men det blir taler og flere kulturinnslag. Publikum får også muligheter til å komme om bord og se den nye ferja ved kai på Horn.

Hele skolen invitert

- Vi har invitert alle de 57 elevene ved Bjoneroa skole til dåpsarrangementet. Elevene på ungdomstrinnet skal hjelpe oss med noen oppdrag i tillegg til å foreta selve dåpshandlingen, sier Geir Hestetræet.

I og med at det er barn og unge som står i sentrum på dåpsarrangementet, kommer flasken som skipet skal døpes med, ikke til å inneholde den tradisjonelle sjampanjen.

- Vi bruker i stedet eplesider som har blitt laget i Gran, sier Hestetræet.

Alle som vil være med på dåpsarrangementet den 20. mai, er velkommen. Hestetræet understreker imidlertid at det ikke er parkeringsplasser til publikum på Horn. Fylkeskommunen setter derfor opp busstransport fra Røykenvik.