Elrond til Horn på grunn av uvær - Innlandet fylkeskommune

Elrond til Horn på grunn av uvær

Den nye Randsfjordferja ligger nå ved kai på Horn. Den måtte gå fra Røykenvik for å unngå å bli skadet i vinden.

Elrond har ligget like ved land i Røykenvik, der verftets arbeidere har jobbet med montering og testing siden august. - Klikk for stort bildeElrond har ligget like ved land i Røykenvik, der verftets arbeidere har jobbet med montering og testing siden august. Steinar Mæhlum/Kortfattet.no Det kraftige uværet fredag ettermiddag skapte problemer for Elrond. Bølger og vind førte til at den kom i drift, og ferja kom så nære land at den sto i fare for å slå mot bunnen.

Verftet ba om hjelp

Randsfjordferja Elrond er ennå ikke ferdig med alle tester som må være i orden før den kan settes i drift på ferjesambandet.

Det nederlandske skipsverftet ba fylkeskommunen om hjelp til føre ferja ut av Røykenvik for å unngå at den får skader, i og med at den har ligget på grunt vann.

- En av våre kapteiner var tilgjengelig og han førte båten til kaia på Horn for verftet. Sjøfartsdirektoratet ga tillatelse til at ferja kunne gå til Horn, før den var ferdig med alle tester, på grunn av den spesielle situasjonen, sier enhetsleder Geir Hestetræet i Innlandet fylkeskommune.

Beste løsning

- Det var ikke ideelt at den nye ferja måtte gå hele etappen til Horn på sin første tur på Randsfjorden. Slik været og situasjonen var, så verftet, rederiet og Sjøfartsdirektoratet at det å få Elrond ut av Røykenvik var nødvendig, sier Hestetræet.

Elrond var framme ved Horn i 1630-tida fredag, men kunne da ikke legge til kai på grunn av strømbrudd på land. Rundt klokka 2030 kom strømmen tilbake og Elrond kunne kjøre inn til brygga etter å ha gjennomført jomfruturen i en vindstyrke på over 30 meter pr. sekund i kastene.

Randsfjordferja II ble innstilt tidlig fredag ettermiddag på grunn av uværet. Den kommer til å bli innstilt til over helga eller lenger. Så lenge Elrond ligger ved kai på Horn, kan gamleferja ikke gå i rute.