Tilbake til vanlige fraværsregler - Innlandet fylkeskommune

Tilbake til vanlige fraværsregler

Fra og med mandag 11. oktober gjelder de vanlige fraværsreglene i videregående skole.

Den midlertidige ordningen oppheves

Elever i klasserommet - Klikk for stort bilde Mostphotos For å gi skolene litt tid til å forberede seg, forlenges den midlertidige ordningen til 10. oktober.

Elever som er hjemme av helsegrunner etter dette, må levere legeerklæring for å få godkjent helsefravær – slik det var før pandemien.

På grunn av koronasituasjonen bestemte Kunnskapsdepartementet i august i fjor at elever som var hjemme av helsegrunner ikke trengte å levere legeerklæring.

Dette unntaket er opphevet fra og med 11. oktober 2021.

– Ved skolestart i høst var det mye smitte blant elevene i videregående skole. Nå har over 85 prosent av 16- og 17-åringene fått første vaksinedose, og det er i denne aldersgruppen smitten nå går mest ned. Dessuten er det svært få som må i karantene fremover. Nå kan vi gå tilbake til en normal hverdag og vanlige regler og rutiner. Det er viktig for elevenes læring at de kommer tilbake på skolen. Derfor mener vi det ikke lenger er behov for spesielle unntak fra fraværsreglene, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

– Men det er selvsagt fremdeles lov å bli sjuk. Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon, skal du teste deg. Og hvis testen er negativ, og allmenntilstanden er god, kan du altså gå på skolen, sier Melby.

Fra og med 11. oktober 2021 gjelder følgende:

• Du trenger dokumentasjon for å få godkjent fravær av helsegrunner. Er du syk, må du levere legeerklæring for å få godkjent fravær.
  • Du registrerer fravær i Visma InSchool som normalt.
  • Du varsler alltid skolen ved kontaktlærer ved fravær.