Tester alle vgs-elever i Hamarregionen - Innlandet fylkeskommune

Tester alle vgs-elever i Hamarregionen

De fem videregående skolene i Hamarregionen får 3200 tester for at alle elevene skal teste seg for koronasmitte.

Hver elev vil få utdelt en pose med test og brukerveiledning. - Klikk for stort bildeHver elev vil få utdelt en pose med test og brukerveiledning. Marit Thobiassen Strande Ringsaker videregående skole og Hamar katedralskole får testene sine fredag, mens Jønsberg, Stange og Storhamar videregående skoler får testene sine over helgen.

To ganger i uka

Det er kommuneoverlegene i Hamarregionen som ønsker at alle elever i de videgående skolene skal teste seg selv to ganger i uka i noen uker framover, opplyser beredskapssjef i Innlandet fylkeskommune Endre Hjelseth.

Dette er på grunn av høyt smittepress i regionen. Det er veldig mange unge som blir smittet i det som Helsedirektoratet kaller den fjerde smittebølgen.

Må pakke om

Når skolene får pakningene med testutstyr, må de pakke dem om til singeltester, som skal deles ut til hver enkelt elev. Der skal det også ligge en brukerveiledning for hvordan elevene skal teste seg selv. De vil bruke både munnbind og hansker i dette arbeidet.