Lærerstreiken trappes opp – slik berøres fylkeskommunen - Innlandet fylkeskommune

Lærerstreiken trappes opp – slik berøres fylkeskommunen

Foreløpig er det Gjøvik videregående skole som rammes hardt av streiken.

I dag møttes (f.v.) Tore Hølmo fra Utdanningsforbundet, Bjørn Matsson, rektor ved Gjøvik vgs, Ann Margit D. Mengshoel, leder for streikeberedskapen i fylkeskommunen og Åslaug Grotli, avdelingsleder ved Gjøvik vgs. - Klikk for stort bildeI dag møttes (f.v.) Tore Hølmo fra Utdanningsforbundet, Bjørn Matsson, rektor ved Gjøvik vgs, Ann Margit D. Mengshoel, leder for streikeberedskapen i fylkeskommunen og Åslaug Grotli, avdelingsleder ved Gjøvik vgs. IFK 72 ansatte ved Gjøvik vgs. er tatt ut i streik fra og med mandag 22. august.

– Dette er en svært krevende situasjon for oss, sier rektor ved Gjøvik vgs., Bjørn Matsson og HR-sjef Ann Margit D. Mengshoel som leder streikeberedskapen i Innlandet fylkeskommune.

Vil sikre forsvarlig drift

Begge to understreker at streik er et lovlig virkemiddel, og at fylkeskommunen er opptatt av å sikre en forsvarlig drift ved skolene og en sikker skolehverdag for både elever og ansatte.

– Vi er opptatt av at streiken ikke skal ramme spesielt sårbare elever unødvendig, sier Mengshoel.

Konstruktiv dialog

– Vi har en god og konstruktiv dialog med Utdanningsforbundet. Sammen søker vi å finne løsninger for å ivareta helse og andre vitale hensyn, sier Mengshoel.

Elever vil få beskjed

Detaljene rundt hvilke elevgrupper som blir berørt ved Gjøvik vgs. er ikke helt klart. Elevene vil få beskjed når detaljene er på plass. Ved eventuelle senere uttak, vil de aktuelle skolene informere elevene fortløpende.

Tre forbund i streik

Det er tre forbund som nå er i streik, Utdanningsforbundet, Lektorlaget og Skolenes landsforbund. Eventuelle opptrappingsplaner er ikke kjent. Arbeidsgiver vil få beskjed om hvem som tas ut i streik fortløpende, og da fire dager før de aktuelle ansatte tas ut (varsel om plassfratredelse).

– Dette gir oss tid til å planlegge slik at vi kan legge til rette for en forsvarlig drift ved de berørte skolene, sier Mengshoel.