På jakt etter læreplasser - Innlandet fylkeskommune

På jakt etter læreplasser

Høsten er jakttid, og nå er det læreplasser for lærlingene våre det jaktes på.

Buss med logo læreplassjegeren - Klikk for stort bildeBuss med logo læreplassjegeren Innlandet fylkeskommune Kampanjen Læreplassjeger ruller i disse dager på baksiden av ti ulike busser, spredt utover i Innlandet. Størst konsentrasjon er det i mjøsbyene der det er flest folk, men ute i distriktene vil det også være mulig å få med seg budskapet om at vi jakter på flere lærebedrifter og læreplasser.

Utfordrende høst

Hver høst arbeider fylkeskommunen og videregående skoler intensivt for å sikre alle våre elever læreplasser. Samarbeidet mellom skole og næringsliv danner grunnlag for å sikre lærlingene gode læreplasser.

Denne høsten trenger vi enda større trykk på denne oppgaven da mange bedrifter og arbeidsplasser som tidligere har tatt inn lærlinger har fått endra rammer på grunn av koronasituasjonen.

Sammen om kampanjen

-  Innlandstrafikk synes det er viktig å støtte opp under kampanjen om å rekruttere flere lærebedrifter og læreplasser i Innlandet. Da videregående opplæring ønsket å bruke våre busser for å spre budskapet var vi svært positive til det, sier seksjonssjef for Innlandstrafikk, Lars Baukhol.

Seksjonssjef for fagopplæring, Jørn Olav Bekkelund er glad for det gode samarbeidet på tvers av seksjonene i fylkeskommunen.

- Dette gjør at vi sammen bidrar til å utføre de samfunnsoppgavene vi har overfor innbyggerne våre.  Fortsatt står mange unge uten læreplass, men vi skal sikre god og individuell oppfølging av alle. De fleste vil få læreplass i løpet av høsten, andre vil få tilbud om alternativ opplæring i skole, men vi skal hjelpe alle, sier Jørn Olav Bekkelund.

Kan søke tilskudd

Myndighetene støtter kampanjen ved at Innlandet fylkeskommune har fått 12.8 millioner kroner til stimuleringstilskudd til nye og eksisterende lærebedrifter.

-  Dette er midler som man kan søke på, og vi håper at dette tiltaket vil bidra til at flere får en læreplass høsten 2020, sier Bekkelund.

Informasjon og søknad til stimuleringsmidler