Andreinntaket for de videregående skolene er klart - Innlandet fylkeskommune

Andreinntaket for de videregående skolene er klart

1005 søkere fått tilbud om skoleplass eller plass på høyere ønske etter andreinntaket i Innlandet fylkeskommune.

Alle kvalifiserte søkere har fått tilbud

Klikk for stort bilde Mostphotos 7. august fikk alle som sto på venteliste melding via SMS eller e-post om at resultatet av andreinntaket er lagt ut på www.vigo.no.

Dette betyr at alle kvalifiserte søkere med ungdomsrett etter opplæringsloven nå har fått tilbud om skoleplass.

Søkere med ungdomsrett, som ikke er kvalifisert til skoleplass på høyere nivå på grunn av at de ikke har bestått alle fag, har fått tilbud om skoleplass for å ta manglende fag.

13 073 søkere fikk tilbud om skoleplass gjennom førsteinntaket. Etter andreinntaket er det nå totalt 13 339 søkere som har fått tilbud om skoleplass ved de videregående skolene i Innlandet.

Fortsatt mulig å få plass

Det er for tidlig å si det eksakte antall elever i de videregående skolene i Innlandet for kommende skoleår. Det vil fortsatt være mulig for søkere med ungdomsrett som ikke har søkt, å få skoleplass der det er ledig kapasitet.

Skolene har god oversikt over eventuelle ledige plasser og ventelister. De følger gjeldende ventelister for ytterligere inntak og tar kontakt med aktuelle søkere på venteliste dersom det blir ledig kapasitet. Skolene tok over inntaket 10. august.

Viktig å svare

Søkeren mister skoleplassen dersom han/hun ikke svarer på tilbudet om skoleplass.

Søkeren kan også miste skoleplassen dersom han/hun ikke møter første skoledag uten godkjenning fra skolen, eller dersom søkeren har oppgitt uriktige eller ufullstendige opplysninger. Svarfrist er 14. august.

Søkere til læreplass

Per 10. august er det registrert totalt 1506 reelle primærsøkere til læreplass i Innlandet, hvorav 1177 er søkere med ungdomsrett.

Formidlingsarbeidet fortsetter utover høsten med forsterket innsats. I den sammenheng er det er det iverksatt ulike tiltak som læreplasskampanje, stimuleringstilskudd til lærebedrifter, tilskudd for tilrettelegging og kompetansebygging.

I tillegg etableres alternativt Vg 3 i skole for elever uten læreplass.

Alternativt Vg3 i skole

Søkere med ungdomsrett som ikke har fått læreplass innen 1. august, får tilbud om alternativt Vg3 i skole.

366 søkere.har fått tilbud om alternativt Vg3.

Tidligere nyhet