Nyheter Samferdsel - Innlandet fylkeskommune
Slik blir nye Strandgata, sett fra nord

Fylkeskommunen fikk inn fire tilbud på ombygging av Strandgata i Gjøvik. Gjøvik Graveservice AS hadde det beste tilbudet.

Illustrasjon av ferja Elrond ved kai ved Horn etter ombygging

Fylkesutvalget har bevilget 32,2 millioner ekstra til nye kaier og andre tiltak på land for den nye, elektriske ferja.

El-biler bør betale halv takst på bomveger

Innlandet fylkeskommune vil innføre bompenger for el-biler. Nå får kommuner langs bomvegene uttale seg om endringen.

Torsdag 14. januar tenner vi et digitalt lys for å minnes de omkomne i trafikken i 2020. Les mer nederst i saken.

I 2020 omkom 17 personer i trafikken i Innlandet. Det var fem personer mer enn i 2019.

Innlandstrafikk

Her finner du informasjon om lokale tiltak. Disse varierer ut fra smittesituasjonen.

Lastebil på vegen

Fra og med torsdag 7. januar 2021 innføres vinteraksellast på fylkesveger i hele Innlandet.

Totalt 13 grenseoverganger på fylkesveger i Innlandet er stengt fordi alle som reiser inn i Norge må teste seg for covid-19.

Fra 2. januar 2021 må alle som reiser inn i Norge teste seg for covid-19. Flere mindre grensestasjoner i Innlandet vil bli stengt.

I en ny animasjonsfilm har elgen Hans gode råd til bilister som kjører på hjortevilt. Se video nederst i saken.

Vet du hva du kan gjøre for å minske risikoen for viltpåkjørsler? Og hva du skal gjøre dersom uhellet er ute? Det vil gjerne elgen «Hans» fortelle deg!

TT-kort 2021

Kort for tilrettelagt transport (TT-kort) for 2021 er på veg til alle godkjent TT-brukere i Innlandet.