Vant konkurransen om Innlandet i framtida - Innlandet fylkeskommune

Vant konkurransen om Innlandet i framtida

Med sitt naive skråblikk på Innlandet, imponerte Oline Næss juryen i Innlandet fylkeskommunes ungdomskonkurranse.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen gratulerer vinneren av Innlandet fylkeskommunes ungdomskonkurranse, Oline Næss. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Even Aleksander Hagen gratulerer vinneren av Innlandet fylkeskommunes ungdomskonkurranse, Oline Næss. IFK/Frøydis Haug Oline Næss sendte oss en sang og en video som både viser alt det fine vi har her i Innlandet, men samtidig viser oss at Innlandet ikke er verdens navle. Med sin naive, positive og morsomme video, sang og spilte 18-åringen fra Gran seg helt til topps.

– Oline peker på mye en kan kjenne seg igjen i, og skilte seg ekstra ut blant svært mange gode bidrag. Man nikker gjenkjennende med et smil om munnen, sier juryleder og fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

– Så gøy! Jeg liker veldig godt å lage både videoer og sanger, så det gjør jeg ganske ofte, sier Oline Næss.

Næss får et gavekort på 5000 kroner. Nummer to får gavekort på 3000 kroner og tredjemann får 2000 kroner.

Se videoen som kom på 1. plass:

Se video fra da vi overrasket vinneren midt i en skoletime ved Hadeland vgs.:

Mange bidrag

Ungdom i alderen 16–19 år ble bedt om å komme med sin visjon for Innlandet. De ble spurt om hvordan de ønsket at Innlandet skulle være/hva som skulle til for at de skulle fortsette å bo i Innlandet også i framtida. Juryen er veldig fornøyd med både antall deltakere og innholdet i alle bidragene. Det kom inn 45 ulike bidrag – både video, musikk, argumenterende tekster, dikt og slampoesi.

2. plass til litterær tekst

Andreplassen gikk til Tausi Fitina Lutumika. Juryen trekker fram de litterære kvalitetene ved teksten. Den skiller seg ut i form og tempo, og er en visjon for framtida til ettertanke.

Les teksten som kom på 2. plass (PDF, 57 kB)

3. plass til vakker sang om psykisk helse

Psykisk helse er et tema som mange ungdom er opptatt av, også Sondre Kirkebø Stensli som kom på tredjeplass. Juryen trekker fram at han gjennom få ord løfter fram et tema mange er opptatt av. Sangen traff oss i hjertet.

Hør sangen som kom på 3. plass:

Blir brukt i de regionale planene

Selve konkurransen ble utlyst høsten 2021 med innleveringsfrist i desember. En av tankene bak konkurransen var å engasjere ungdom til å si sin mening om hvordan innlandssamfunnet bør utvikle seg. Fylkeskommunen jobber nå med å lage tre ulike regionale planer, Det inkluderende Innlandet, Samfunnssikkerhet og Klima, energi og miljø. Her vil bidragene fra konkurransen være nyttige.

– Vi kommer til å ta med oss alle innspillene inn i planarbeidet. Ungdommene vil nok også finne igjen utdrag fra noen av bidragene i de ferdige planene, sier prosjektleder for planarbeidet Inger Stubsjøen.

Hederlig omtale

Det var ikke bare de tre vinnerne som skapte begeistring hos juryen. Flere andre bidrag var med i diskusjonen. Så selv om en samlet jury står bak de tre vinnerne, var det ikke gitt på forhånd at det skulle bli de tre. Derfor velger juryen å trekke fram fire andre bidrag som får hederlig omtale. Dette er:

• Frøydis Nes Hagen som med sin ungdommelige, springende stil får fram en overflod av ideer og betraktninger.
  • Magnus Grundstad som virkelig viser oss alt vi kan være stolte av i Innlandet.
  • Simra Maqbool som fenger oss med sin jordnære, praktiske tilnærming.
  • Hanna Jansen som får fram håpet og viser oss at vi alle er viktige.

Uttrekkspremier

I tillegg til de tre vinnerne, har vi trukket ut fem tilfeldige vinnere som hver får et gavekort på 1000 kroner. De heldige er: Emma Klevenberg, Magnus Grundstad, Mathilde Neskvern, Frida Ottvik og Marie Liane.

Juryen bestod av

• Even Aleksander Hagen, fylkesordfører