Utsatt behandling av Innlandsstrategien - Innlandet fylkeskommune

Utsatt behandling av Innlandsstrategien

Høringsfristen for Innlandsstrategien er utsatt. Ny frist for innspill blir 26. juni - og behandling først til høsten.

Klikk for stort bildePolitikerne sendte Innlandsstrategien 2020-24 på høring i begynnelsen av mars, med høringsfrist 30. april. I den situasjonen vi står i nå, blir tenkt framdrift for krevende.

Ønsker involvering

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen tok opp dette med resten av fylkesutvalget i møtet i dag, tirsdag 7. april.

- Dette er krevende å håndtere i disse tider, både for kommunene og for oss. Det er urealistisk å få til en god involvering om vi ikke skyver på fristen, mente han.

Han ønsket også å vise fleksibilitet med de som synes den nye fristen er krevende.

Utsettes til høsten?

Med utsatt høringsfrist til 26. juni, betyr det også at den politiske behandlingen av Innlandsstrategien skyves ut i tid.

Den var planlagt til det siste fylkestinget før sommeren, i juni. Nå er fylkestinget i oktober mer sannsynlig, om man ikke velger å ta et ekstraordinært fylkesting for å få planen vedtatt tidligere.

Det kommer mer konkret informasjon om høringsprosessen over påske.