Kraftig nedgang i folketallet i Innlandet - Innlandet fylkeskommune

Kraftig nedgang i folketallet i Innlandet

Ved utgangen av mars var det 370 810 innbyggere i Innlandet. Det er 575 færre enn ved årsskiftet.

folk på tur i bymiljø - Klikk for stort bildeDet var få av fylkets 46 kommuner som opplevde vekst i første kvartal ifølge tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Ringsaker, fylkets største kommune, økte med beskjedne 5 innbyggere til totalt 34 773.

Størst økning i antall innbyggere hadde Vestre Toten (+30) – nå bor det 13 457 mennesker i kommunen.

Minus i byene

Alle de største byene må tåle en nedgang i innbyggertallet etter årets første tre måneder. Hamar (-3) har nå 31 366 innbyggere, Gjøvik (-46) 30 514, Lillehammer (-3) 28 342, Elverum (-43) 21 211, mens Kongsvinger (-42) har 17 787 innbyggere.

- Vi må legge til rette for gode liv

Den store nedgangen i fylket samlet sett bekymrer mange, også fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap).

- Det er leit å se negative tall i befolkningsutviklingen. Vi i Innlandet fylkeskommune må jobbe for at vi har attraktive byer og tettsteder i fylket vårt for folk i etableringsfasen. I arbeidet med Innlandsstrategien har vi også understreket at vi må fokusere mer på å legge til rette for gode liv for dem som faktisk velger å bo her – og snakke mindre om dem som foreløpig ikke har gjort det valget, sier Even Aleksander Hagen.

Tallene fra SSB viser at det kun var tre fylker som opplevde befolkningsnedgang i første kvartal. I tillegg til Innlandet hadde Nordland (-184) og Møre og Romsdal (-78) negativ vekst.

Svak oppgang

På landsbasis var det en folkevekst på 4775 innbyggere. Det er den svakeste veksten siden 2001. Per 1. april var det registrert 5 372 355 innbyggere i Norge.

Du finner mer informasjon om befolkningsutvikling på SSBs nettsider