Nominer din kandidat til «Mangfoldsprisen 2020» - Innlandet fylkeskommune

Nominer din kandidat til «Mangfoldsprisen 2020»

Mangfold styrker norsk arbeidsliv. Kanskje er det en virksomhet fra Innlandet som er Norges beste på integrering i arbeidslivet?

Klikk for stort bildeMangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Nå kan du nominere dine kandidater fra Innlandet til Mangfoldsprisen 2020. You X Ventures/Unsplash.com – I en globalisert verden er nettopp kunnskap om ulike språk og kulturer en viktig kompetanse. Men da må vi både se og utnytte potensialet. Vi må ha ledere som er opptatt av det. Her har Norge fortsatt en vei å gå. Derfor er det viktig å hedre de som faktisk klarer det, sier kunnskaps og integreringsminister Guri Melby.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) ønsker å løfte fram virksomheter og bedrifter som ser verdien av å ha ansatte med ulik bakgrunn i et stadig tøffere arbeidsmarked. Formålet med prisen er å heie fram gode initiativ og virksomheter som får til dette i praksis.

Mangfold er positivt

Ferske tall fra Institutt for samfunnsforskning viser at ledere flest er positive til å ha en nær kollega med innvandrerbakgrunn.

– Forskning viser at virksomheter som har ansatte med ulik bakgrunn ofte har høyere lønnsomhet og bedre trivsel, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi.

Mangfoldsprisen deles ut i alle fylker, og er delt opp i to kategorier: små virksomheter og mellomstore- og store virksomheter. De regionale vinnerne går videre til å konkurrere om de nasjonale prisene.

Nominer din kandidat innen 25. mai

- Vi håper at alle som jobber et sted, eller kjenner til en arbeidsplass, som rekrutterer bredt, har gode opplæringsprogrammer, tilbyr norskopplæring eller gjør andre ting for å fremme etnisk mangfold i arbeidslivet, tar kontakt, sier Marit Warncke, juryleder for Mangfoldsprisens Region Vest og administrerende direktør for Bergen Næringsråd.

Gå inn på mangfoldsprisen.no for å nominere dine kandidater. Fristen er 24. mai. De regionale prisutdelingene skjer i august. De nasjonale prisene deles ut av kunnskaps- og integreringsministeren på regjeringens integreringskonferanse den 14. september.

Her kan du lese Institutt for samfunnsforsknings nye rapport: Etnisk og religiøst mangfold i arbeidslivet: Holdninger, erfaringer, diskriminering og praksis

Om mangfoldsprisen:

• Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet.
  • Prisen utdeles i regi av Kunnskapsdepartementet.
  • Vinnerne kåres ved hjelp av seks regionale og én nasjonal jury.
  • Små virksomheter regnes som virksomheter med opp til 19 ansatte.
  • Mellomstore og store virksomheter regnes som virksomheter med 20 eller flere ansatte.