Kultur for all ungdom

UngINN-kortet gir ungdom over hele Innlandet rabatt på kulturopplevelser. Så langt har 1300 bedt om å få tilsendt kortet.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen er stolt av at ungdom i hele Innlandet tar i bruk UngINN-kortet, både gutter og jenter fra både bygd og by. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Even Aleksander Hagen er stolt av at ungdom i hele Innlandet tar i bruk UngINN-kortet, både gutter og jenter fra både bygd og by. Frøydis Haug/IFK – Det har vært en helt eventyrlig start på 2022. Den store etterspørselen gjenspeiler at ungdommen er sultne på å komme ut og oppleve ting igjen, sier en strålende fornøyd fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

UngINN er en del av en større ungdomssatsing. Fylkestinget bevilget i fjor fem millioner kroner over en treårsperiode for å rulle ut ordningen i hele fylket.

 – Det er viktig å satse på ungdomskultur etter over to år med pandemi og restriksjoner. Nå trenger ungdommen alle de møteplassene de kan få, og her kan vi legge til rette for både gode møteplasser og gode kulturopplevelser, sier Hagen.

Gratis rabattkort

Selve UngINN-kortet er gratis for ungdom i alderen 13–21 år, og gir rabatt til på ulike arrangementer i ulike genre rundt om i hele fylket vårt. Nå er det lagt til nesten 40 nye avtaler i tillegg til alle de gamle fra Hedmark som hadde ordningen tidligere.

– Vi har alt fra opera, rock, jazz og folkemusikk til museum, gallerier, poesi, dans, teater og film, sier Hagen.

Kino for 90 kroner, teater for 100

Det som kanskje er ekstra lukrativt for ungdom, er muligheten til rabatterte kinobilletter. I et pilotprosjekt får ungdom med UngINN-kortet kjøpt billett til 90 kroner, også på premierefilmer. I likhet med kinoen er også teater et tilbud for hele fylket.

 – Teater Innlandet turnerer i hele Innlandet, og da kan ungdom oppleve teater for hundrelappen. Vi gir ungdommen anledning til å være med på gjenåpningen av kunst- og kulturlivet uten å blakke seg, sier Hagen.

Tett ungdomsmedvirkning

Ungdomsmedvirkningen står sterkt i satsingen. Ungdommens fylkesting (UFT) har vært med siden starten, og ordningen har knyttet til seg et ungdomscrew. Dette crewet drifter de sosiale mediene, og har vært en tydelig stemme inn i utrullingsplanen. Nå får vi bestillinger fra hele Innlandet, fra Våler til Vågå, både by og bygd.

Skaff deg UngINN-kort

Er du mellom 13–21 år, kan du bestille UngINN-kortet på UngINN.no. Der finner du også mer informasjon om hvilke rabattordninger som gjelder for de ulike kulturarrangementene. Hvis du allerede har kulturkortet med logo fra Hedmark fylkeskommune, kan du fremdeles bruke det. Kortene blir etter hvert erstattet av en app, men fram til da vil du kunne bruke både gamle og nye kort. Det eneste du må huske, er å vise kortet og legitimasjon når du kjøper billett.

Til toppen