Vandreutstilling åpnet - Innlandet fylkeskommune

Vandreutstilling åpnet

Natur, aktivitet, folk og dyr kjennetegner mange av motivene fra fotokonkurransen Innlandsbilder.

Bilder fra fotokonkurransen

Knut M. Selmer fikk 1. premie for "Skihoppere på vei opp 65 meters bakken" i  konkurransen for proff- og hobbykonkurransen. - Klikk for stort bildeKnut M. Selmer fikk 1. premie for "Skihoppere på vei opp 65 meters bakken" i konkurransen for proff- og hobbykonkurransen.I perioden juni 2020–februar 2021 pågikk fotokonkurransen Innlandsbilder – jakten på Innlandets identitet.

Konkurransen hadde både en folkekonkurranse og en konkurranse for profesjonelle- og hobbyfotografer.

Det kom inn cirka 3000 bilder i løpet av perioden konkurransen pågikk.

I overkant av 40 bilder, inklusive de ti premierte bildene, pryder nå veggene i ett av utstillingslokalene i Kunstbanken på Hamar.

Hva er Innlandets identitet?

- Innlandet som begrep og som fylke er fortsatt ferskvare. Mange som bor i Innlandet har først og fremst identiteten sin knyttet til området de bor i. Nå har vi fått et nytt felles lag på toppen - vi er alle sammen innlendinger, sa fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) i sin åpningstale onsdag.

Han påpekte at et bilde kan si mer enn tusen ord.

- Vi har sett at et motiv effektivt kan gi oss et inntrykk av de skattene vi sitter på i vårt langstrakte fylke. Vi har sett bilde av folk, dyr, aktivitet og mye vakker natur. I Innlandet har vi sterke røtter og store drømmer. Vi skal ikke glemme hvem vi er. Vi har med oss en kulturarv fra begge de gamle fylkene og sammen skal vi skape mye nytt og spennende. Gratulerer til alle vinnere og takk for alle gode bidrag, sa fylkesordføreren videre.

Vandreutstilling og fotobok

I overkant av 40 bilder er plukket ut til vandreutstillingen.  - Klikk for stort bildeI overkant av 40 bilder er plukket ut til vandreutstillingen. Leila Øvreseth Prosjektleder for Innlandsbilder, Jørn Øversveen i Innlandet fylkeskommune, forteller at vandreutstillingen blir værende i Kunstbanken i to uker før den skal videre.

- Vi håper at den skal ut til alle 46 kommunene i Innlandet. Bibliotekene er aktuelle utstillingssteder. Det er også laget en fotobok med de samme bildene som utstillingen viser. Dette er en gavebok som blant annet skal sendes til alle kommunene i Innlandet, sier Øversveen.

Ble overraska

Hugo Løvlien var til stede under ustillingsåpninen i dag. Her står han ved sitt eget vinnerbilde i folkekonkurransen "Solnedgang ved Hamar-brygga". - Klikk for stort bildeHugo Løvlien var til stede under ustillingsåpninen i dag. Her står han ved sitt eget vinnerbilde i folkekonkurransen "Solnedgang ved Hamar-brygga". Leila Øvreseth Hugo Løvlien vant 1. premien i folkekonkurransen med bildet "Solnedgang ved Hamar-brygga" og var også første månedsvinneren i konkurransen (alle månedsvinnere gikk videre til finalen).

- Jeg ble veldig overraska over å vinne. Det er å så mange bra bilder her. Jeg er ofte på brygga og fotografer og jeg tok vel rundt 30 bilder før det kom en fugl som fløy opp. Bildet ble tatt for å sende inn til fotokonkurransen, sier den glade vinneren.

En jury plukket ut de bildene som kom med i vandreutstillingen. Det ble lagt vekt på variasjon, uttrykk, motiv og historiefortelling for å få det til å fungere som helhet, samtidig som bildene skulle speile totaliteten.

Innlandet fylkeskommune er prosjekteier for Innlandsbilder - jakten på Innlandets identitet i samarbeid GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen.

Disse vant Innlandsbilder (22.04.2021)

Fra venstre: tekstforfatter til boka Innlandsbilder, Levi Henriksen, fylkesordfører Even Aleksander Hagen,  Hugo Løvlien (1. premie i folkekonkurransen), Frank Helge Johansen (hederlig omtale i proff- og hobbykonkurransen), Ivar Gundersen (3. premie i folkekonkurransen), Siv-Eline Hermansson (2. premie i folkekonkurransen) og prosjektleder for Innlandsbilder, Jørn Øversveen.  De andre  premierte hadde ikke anledning til å være til stede. - Klikk for stort bildeFra venstre: tekstforfatter til boka Innlandsbilder, Levi Henriksen, fylkesordfører Even Aleksander Hagen, Hugo Løvlien (1. premie i folkekonkurransen), Frank Helge Johansen (hederlig omtale i proff- og hobbykonkurransen), Ivar Gundersen (3. premie i folkekonkurransen), Siv-Eline Hermansson (2. premie i folkekonkurransen) og prosjektleder for Innlandsbilder, Jørn Øversveen. De andre premierte hadde ikke anledning til å være til stede. Leila Øvreseth