Ung kultur møttes digitalt! - Innlandet fylkeskommune

Ung kultur møttes digitalt!

I helgen gikk den første digitale UKM-festivalen av stabelen, med et historisk bra knippe workshop- og kursholdere.

Ungdom i Innlandet har fått eksklusive og personlige møter med store stjerner som Matoma, Nicolay Ramm, Linnéa Myhre, Harm & Hegseth blant flere!

Siden vi ikke kan møtes fysisk i år, må vi sørge for å gi ungdommen noe. Vi ville gi dem en digital festival med et stort program og stjernespekket lag, akkurat slik ungdom fortjener!

Bjørn Jørgensen, produsent under UKM - Klikk for stort bildeBjørn Jørgensen, produsent under UKM

Torsdag 22. april

Produsent Helena i aksjon under UKM digital festival Innlandet 2021 - Klikk for stort bildeProdusent Helena i aksjon under UKM digital festival Innlandet 2021Festivalen ble åpnet torsdag av en av Norges absolutt råeste dansere – Mona Berntsen. Deltakerne fikk danse sammen med Mona, og det fungerte overraskende bra gjennom skjermen.

Vår egen Matoma fra Flisa fortsatte kvelden med personlige erfaringer, nyttige tips og triks om musikkproduksjon.

AkaM1k3, som er Karpes egen konsertfotograf, avsluttet kvelden med fotoworkshop, hvor deltakerne fikk en oppgave som skulle løses til en oppfølgingsworkshop på søndagen.

Fredag 23. april

Matoma i samtale med Sondre Moshagen - Klikk for stort bildeMatoma i samtale med Sondre MoshagenNicolay Ramm fikk æren av å åpne fredagsprogrammet med en teaterworkshop, ledet av Thomas Hildonen. Dette ble to morsomme og inspirerende timer hvor han tok oss med inn i Ramms verden.

NO.4 fortsatte med både konsert og personlige betraktinger rundt dette med å skape seg en karriere for de musikkinteresserte.

Fantastiske Ella Marie Hætta Isaksen, vokalist i ISAK, var svært opptatt av å gi ungdommen personlige råd, og delte av erfaringene sine som en ung og fremadstormende artist.

Gjennom hele helgen har våre arrangør-ungdommer gjenskapt noe av festivalstemningen på Discord, med konkurranser, kahoots og chatting med hverandre. Her kunne man også stille spørsmål til alle workshopene og vinne UKM-premier.

Lørdag 24. april

Harm & Hegseth og Pernille Hunnes - Klikk for stort bildeHarm & Hegseth og Pernille HunnesLørdagen startet med et brak med selveste Harm & Hegseth, som alltid lager god-stemning og sørger for trim av lattermusklene. De delte raust av alle sine programledererfaringer og møter med medieverden på godt og vondt.

Linnéa Myhre tok oss med inn i sine bøkers verden, som har dagsaktuelle temaer og er både sårbare og ærlige.

Vår egen Hedda Roterud Amundsen fra Moelv holdt årets kunstworkshop, hun jobber digitalt, både den kunstneriske prosessen og hvordan man teknisk kan gå frem for å lage kunstverk der ingen før har gjort det. Deltakerne her får en oppfølgingsworkshop fredag 30. april.

Den ferske Spellemannsvinneren MUSTI snakket om låtskriving og hvordan hun lager tekstene sine. Dette ble en skikkelig fra ungdom-til-ungdom-workshop og deltakerne fikk et personlig møte.

Etter ei intens, stjernespekka helg tror jeg samtlige artister og workshopholdere kan konkludere med at der er ikke kun talent som tar deg dit du vil – det er hardt arbeid, hver dag! Og man kan ikke være redd for å banke på dører og eventuelt «knuse et vindu» for å komme seg innafor.

Helena Wik, produsent UKM Innlandet

Søndag 25. april

Workshop med kunstner Hedda Roterud Amundsen - Klikk for stort bildeWorkshop med kunstner Hedda Roterud AmundsenFestivalens siste dag var dedikert til de som jobber bak og rundt scenen. AkaM1k3 startet opp med sin oppfølgingsdel på foto fra Karpes eget studio i Skien, før Henriette Larsen fortsatte med arrangørworkshop. Henriette har erfaring fra blant annet Slottsfjell og Miniøya, og delte av all sin erfaring på feltet.

Joakim Fossum er fast lydtekniker for blant annet Unge Ferrari, og har jobbet på det meste av store festivaler og scenene i Norge. Deltakerne fikk nyte godt av all kunnskapen hans.

Digital festivalens aller siste kurs var med lysdesigner Kimarius Abrahamsen, som er lysdesigner for blant annet Cezinando, og har jobbet på det meste av store festivaler og scener i Norge. Etter dette kurset lover det godt for framtidens UKM-forestillinger!

Vi håper og tror denne helga har vært en vitamininnsprøyting som gjør at flere får lyst til å være med på UKM i tiden som kommer! Vi har flere spennende planer på gang.

Helena og Bjørn, produsenter UKM Innlandet

Norgescup i Rocket League

Raufoss e-sport deltok på Norcup under UKM-festivalen - Klikk for stort bildeRaufoss e-sport deltok på Norcup under UKM-festivalenNorgescupen i Rocket League hadde sin fylkeskvalifisering under digitalfestivalen også!

8 lag fra Innlandet deltok. BergeBerget e-sportforening med Bidniss, Lustfull og Internett kom på 1. plass, godt etterfulgt av 2. plassen som gikk til UWU med Bjerkeengen, Maximum og Nexro. Gratulerer!

Vinneren går direkte til sluttspillet i Norcup.

Den tapende finalisten får en ny sjanse i en lucky loser-turnering mot de tapende finalistene i de andre fylkene.

Tusen takk til alle flotte workshopholdere og herlige ungdommer som deltok i helga!