Solbjørg Tveiten blir leder for Musikk i Innlandet - Innlandet fylkeskommune

Solbjørg Tveiten blir leder for Musikk i Innlandet

Den nyoppretta musikkinstitusjonen er lokalisert til Gjøvik. Tveiten tiltrer i stillingen 1. februar 2022.

Solbjørg Tveiten blir gratulert av ordfører i Gjøvik kommune, Torvild Sveen.  - Klikk for stort bildeSolbjørg Tveiten blir gratulert av ordfører i Gjøvik kommune, Torvild Sveen. Annika Birkelund Tveiten jobber nå som kultursjef i Stange kommune. Hun har bakgrunn med utdannelse fra Ole Bull Akademiet, Norges Musikkhøgskole og har mastergrad i tradisjonskunst fra Høgskolen i Telemark. Før hun ble kultursjef, var hun avdelingsleder for allmennkultur i Ringsaker kommune. Tveiten har erfaring som kulturskolerektor og frilans folkemusiker. Hun er bosatt på Ottestad.

33 søkere

Etter å ha vurdert 33 søknader var det et enstemmig styre som mener at de har fått på plass den lederen som har det settet av kompetanse og egenskaper som skal til for å omforme intensjoner og mål til en konkret satsing. En satsing som vil foregå i samarbeid med, og til glede for, det rike musikkmiljøet i Innlandet, og dermed også for publikum.

- Musikk i Innlandet er vår store kultursatsing inneværende periode, og som skal gi det profesjonelle musikklivet i fylket et løft. Det er derfor gledelig at det har vært stor interesse for stillingen. Vi gratulerer med tilsettelsen og ser fram til videre samarbeid, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

Formålet med musikksatsingen Musikk i Innlandet er å styrke og videreutvikle det profesjonelle musikkmiljøet i fylket. Det handler om å legge til rette for bedre utviklingsmuligheter for profesjonelle utøvere, oppnå flere gode produksjoner i tillegg til å styrke formidlingen av musikk.

Vil kickstarte med bransjetreff

Solbjørg Tveiten er glad for å få muligheten til å lede Musikk i Innlandet.

- Det er en stor tillitt å få mulighet til å sette i gang dette arbeidet sammen med styret. I første rekke må jeg bruke litt tid på å sette meg inn i jobben. Jeg har en idé om å kickstarte med en variant av by:Larm,  for musikere som bor og virker i Innlandet. Jeg er opptatt av det frie musikkfeltet. Der er det mange musikere som jobber alene med sine prosjekter, og som setter i gang og skaper sine samarbeidsformer. Så det å klare å lage et nettverk som gjør at en kjenner at en har noen å lene seg på, tror jeg er viktig.  Det skal være lett for en musikere å finne arrangører når de skal ut på turné, sier Tveiten,.

Hun påpeker at det vil være viktig  å lage produksjoner selv også, men at å skape et nettverk er det viktigste helt i starten.

- Det er også viktig for feltet at man har en stemme i det offentlige ordskiftet, det at noen snakker på musikerens vegne. Selv om de helt fint klarer å snakke for seg selv, så er det noe med å ha en struktur og en stemme som er tydelig på deres vegne, avslutter den nyansatte lederen.

Flere saker: