Ny filmkommisjonær for Innlandet - Innlandet fylkeskommune

Ny filmkommisjonær for Innlandet

Hanne Larsen er ansatt som filmkommisjonær i det som har fått navnet Eastern Norway Film Commission.

Hanne Larsen, filmkommisjonær Eastern Norway Film Commission - Klikk for stort bildeHanne Larsen, filmkommisjonær Eastern Norway Film CommissionFilmkommisjonærens oppgave vil være å markedsføre Innlandet som innspillingssted for norske og internasjonale audiovisuelle produksjoner, primært tv-produksjoner og film for kino.

Larsen skal bistå produsenter med å finne opptakssteder i regionen, knytte kontakt med samprodusenter og veilede om finansieringsmuligheter.

Opprettet permanent stilling

Innlandet har i en prøveperiode fra 2018 hatt en filmkommisjonær tilknyttet Midgard Film Commission i Trøndelag. Funksjonen var i prøveperioden lagt til Østnorsk filmsenter, eid av Innlandet fylkeskommune og kommunene Lillehammer, Gausdal og Øyer.

Fylkestinget i Innlandet har vedtatt å gjøre stillingen som filmkommisjonær permanent.

- Filmbransjen står sterkt i Innlandet, og jeg er imponert over arbeidet som er gjort over mange år. Vi har flotte lokasjoner og ikke minst dyktige fagfolk. Derfor er det naturlig for oss i fylkeskommunen å investere i en egen filmkommisjonær, som skal bidra til å utvikle miljøene og tiltrekke nye produksjoner. Det er viktig for denne konkrete bransjen, men også viktig for lokalt næringsliv generelt, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap).

Vunnet norske og internasjonale priser

Den nyansatte filmkommisjonæren gikk ut av regilinjen ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer i 2006. Hun har siden jobbet som regissør og manusforfatter på både kort, novelle og spillefilm, samt flere TV serier.

Hun har også gjort reklame- og oppdragsfilm, hovedsakelig for humanitære formål, dessuten åpningsfilmen “Marken” for kunstutstillingen “Livets runde” på Prøysenhuset i Ringsaker.

- Jeg er stolt over å få tiltre stillingen. Det blir spennende å bygge opp Eastern Norway Film Commission og å få muligheten til å videreutvikle Innlandets satsing opp mot norsk og internasjonal filmbransje, sier Larsen som er fra Tromsø, men er bosatt på Hamar.

- Innlandet er et fantastisk innspillingssted

Larsen påpeker at Innlandet er et fantastisk innspillingssted.

- Jeg vet det selv av erfaring. Nå ser jeg frem til å kunne markedsføre det regionen har å by på. Filmbransjen verden over har allerede fått øynene opp for Innlandet som innspillingssted, ikke minst med sin tilgang på historiske locations. Jeg syns det er gledelig at også stadig flere produksjoner velger å legge samtidsfilm til regionen.

Filmkommisjonæren i Eastern Norway Film Commission vil etablere tett samarbeid med nasjonal filmkommisjonær og de øvrige regionale filmkommisjonene i Norge.

Filmkommisjonæren vil ha kontoradresse i Innlandet fylkeskommunes lokaler på Lillehammer. Hjemmeside er under utvikling.

Kontaktpersoner

Filmkommisjonær Hanne Larsen, telefon: 979 66 954, foreløpig e-postadresse er: hanne.larsen@innlandetfylke.no

Avdelingssjef Kultur, Innlandet fylkeskommune, Randi Langøigjelten, telefon: 415 21 414 / randi.langoigjelten@innlandetfylke.no