"Magisk nordlys - Melsjøen" vant novemberkonkurransen - Innlandet fylkeskommune

"Magisk nordlys - Melsjøen" vant novemberkonkurransen

Vinnerbildet er tatt av Stein Erik Juvstad fra Lillehammer.

Vinner av novemberkonkurransen i Innlandsbilder - Klikk for stort bildeVinner av novemberkonkurransen i Innlandsbilder Stein Erik Juvstad Det kom inn 85 bidrag som ble med i vurderingen for november i fotokonkurransen Innlandsbilder - jakten på Innlandets identitet. Av disse ble 24 bilder plukket ut for avstemming på nett der "Magisk nordlys - Melsjøen" stakk av med flest stemmer.

Juvstad er glad med å ha vunnet blant så mange flotte bidrag. Blinkskuddet fikk han etter å ha fått melding via en app om at nordlyset kunne være på vei. Da bestemte han og en kompis seg for en fjelltur. Først hadde de tenkt å dra halv åtte på kvelden, men framskyndet turen til syv.

-  Da vi kom opp til Melsjøen så vi nordlyset bare som en liten stripe langt nord i horisonten. Vi var jo egentlig fornøyd med det også, men vi flyttet oss lenger oppover ved Melsjøen for å finne et bedre sted. Vi kjører og synes vel nordlyset kommer nærmere, sier Juvstad og fortsetter:

- Spenningen stiger. Vi setter opp kamera og venter. Og plutselig får vi se lysshowet på himmelen. Vi knipset i vei med både kamera og mobil for å sikre oss dette. Det varte i 2-3 minutter og så var det borte. Hadde vi ikke reist før vi hadde tenkt, hadde vi ikke fått det med oss. Litt flaks må man ha, avslutter Juvstad.

Videre til finalen

Vinnerbildet går videre til finalen i folkekonkurransen, som er én av to fotokonkurranser i Innlandsbilder – jakten på Innlandets identitet.

Kåringen vil skje i mars 2021 og vinneren der får utbetalt en premie på 10 000 kroner.

Egen konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer

I tillegg til folkekonkurransen, er det en konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer. Der publiseres innsendte bilder fortløpende, og det kåres en vinner i mars 2021. Vinneren får en fotoworkshop med Morten Krogvold i Vågå til en verdi av 16 000 kroner.

Innlandet fylkeskommune arrangerer fotokonkurransen i samarbeid med GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen.

Vil du se på bilder eller delta i konkurransen?

Innlandsbilder har egen nettside der du kan se på bidrag som har kommet inn og/eller sende inn bilder selv.

Gå til innlandsbilder.no.