Kunstverk markerer sammenslåingen - Innlandet fylkeskommune

Kunstverk markerer sammenslåingen

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen avduket et kunstverk i fylkesutvalgets møte tirsdag som skal symboliserte sammenslåingen av Hedmark og Oppland til Innlandet.

Fra venstre: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen, seksjonssjef Kyrre Dahl, Egil Martin Kurdøl, Oddmund Mikkelsen, Njål Dalbakk Andreassen og Herbjørn Skogstad. - Klikk for stort bildeFra venstre: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen, seksjonssjef Kyrre Dahl, Egil Martin Kurdøl, Oddmund Mikkelsen, Njål Dalbakk Andreassen og Herbjørn Skogstad. Marit Thobiassen Strande På grunn av koronasituasjonen har det ikke vært noen passende anledning for å avduke kunstverket tidligere i år, og fylkesordføreren var glad for at det var mulig å gjøre det i fylkesutvalgets møte.

Relieffet markerer og kommenterer sammenslåingen av Hedmark og Oppland fylkeskommuner til Innlandet. Avistegnernes humoristiske strek trekker fram ulike sider av de to tidligere fylkeskommunene og utfordringene ved sammenslåingen.

Kunstnerne bak verket er avistegnerne Herbjørn Skogstad og Oddmund Mikkelsen i tillegg til billedkunstner Egil Martin Kurdøl og treskjærere fra KVASS.