Innlandsproduksjon vant Gullsekken 2021 - Innlandet fylkeskommune

Innlandsproduksjon vant Gullsekken 2021

Marja Mortensson Trio gikk av med seieren for konserten Mojhtestasse – Minnegaven.

Marja Mortensson Trio vant Gullsekken 2021. - Klikk for stort bilde marjamortensson.no Konserten Mojhtestasse tar utgangspunkt i den sør-samiske kulturen, og er produsert i et samarbeid mellom musikerne og Den kulturelle skolesekken Innlandet.

Skyhøyt kunstnerisk nivå

Marja Mortensson Trio består av Marja Mortensson, Daniel Herskedal og Jakop Janssønn.

- De representerer på mange måter det skyhøye kunstneriske nivået som dagens elever møter gjennom våre kunstnere på veien for DKS. De har en formidling som både evner å ta oss til ukjente steder og samtidig gjøre oss både klokere og rikere, sier produsent i Innlandet fylkeskommune, Johannes Skyberg.

Et innblikk i joiketradisjoner

Til kulturtanken.no sier prisvinneren at hun håper å skape en nysgjerrighet og et minne som elevene kan ta med seg videre i sine liv.

- Skal tradisjonen videreføres er det viktig at det lages nye joiker, basert på tradisjonen, men som skal være relevant for publikumet som lytter. Når vi fremfører joikene og musikken vår har jeg alltid fokus på å formidle både fortid og nåtid for publikum, sier Mortensson.

300 000 kroner

Arbeidet med Gullsekken er gjennomført i tett samarbeid med fylkeskommuner, kommuner, aktuelle fagorganisasjoner og Norsk Tipping. Sistnevnte deler ut prispengene på 300.000 kroner. Disse fordeles likt mellom de to prisvinnerne Marja Mortensson Trio fra DKS Innlandet og Lost Found Productions fra DKS Nordland.

Les mer om Gullsekken her