Hva er Innlandet for deg? - Innlandet fylkeskommune

Hva er Innlandet for deg?

Bli med i Jakten på Innlandets identitet gjennom våre to fotokonkurranser.

Illustrasjon av begge konkurransene - Klikk for stort bildeEr Innlandets identitet fjell, vann, dyreliv, kultur eller menneskene som bor her? Kanskje en kombinasjon? Eller noe helt annet? Nå inviteres det til to fotokonkurranser.

- Vi har startet et arbeid for å bygge en felles identitet for hele Innlandet slik at vi skal føle et felles samhold til hverandre. Fotokonkurransene er en del av dette, sier prosjektleder Jørn Øversveen i Innlandet fylkeskommune.

Folkekonkurranse

Den ene konkurransen er en folkekonkurranse der alle kan delta.

- I folkekonkurransen er det enkelt å delta. Her kan folk ta bilde og sende de inn direkte fra mobiltelefonen, men det er også mulig å gå gjennom bildearkivet på PCen og sende inn bilder.

Et utvalg av bildene i folkekonkurransen går videre til en avstemming på innlandsbilder.no. Hver måned gjennom hele konkurranseperioden kan alle gå inn og stemme på det bildet de liker best.

- Alle månedens bilder blir med til en sluttvurdering av juryen som kårer vinneren av folkekonkurransen. Hovedpremien i folkekonkurransen er 10 000 kroner. I tillegg er det flere som får sitt eget bilde innrammet sammen med juryens vurdering. Det er jo stas å ha hengende spå veggen hjemme, sier Øversveen videre.

Konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer

I den andre konkurransen er det større krav til kvalitet på bildene.

- Her må bildet tas med et kamera og bidraget må ha et navn. De blir juryert av en egen fagjury som kårer en vinner til slutt.

Hovedpremien er deltagelse på fotoworkshop med Morten Krogvold i Vågå til en verdi av 16 000 kroner.

Prosjektleder Jørn Øversveen håper på mange bidrag i Jakten på Innlandets identitet. - Klikk for stort bildeProsjektleder Jørn Øversveen håper på mange bidrag i Jakten på Innlandets identitet. Leila Øvreseth

Formidle en følelse av Innlandet

Prosjektlederen håper at mange engasjerer seg og sender inn bilder.

- Jeg håper på mange og varierte bilder fra ulike landskap, situasjoner og mennesker der folk tar bilder når de er i bryllup, konfirmasjoner, 50- årsdager, er på stolpejakt eller går pilegrimsleden. Vi ønsker oss bilder som formilder en følelse av Innlandet.

Send inn bilder nå

Startskuddet for begge konkurransene er 19. juni og fra den datoen kan folk sende inn bilder. Det er mulig å stemme på sitt favorittbilde fra 1. juli. I tillegg til at bildene vises på innlandsbilder.no, blir de også vist på gd.no og ostlendingen.no.

Hør fylkesordførerens oppfordring om å sende inn bilder til konkurransen:

Innlandet fylkeskommune er prosjekteier i samarbeid med GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen.

Følg Jakten på Innlandets identitet her: