Fylkesutvalget sa nei til DansINN - Innlandet fylkeskommune

Fylkesutvalget sa nei til DansINN

Fylkesutvalget vil ikke støtte etablering av regionalt kompetansesenter for dans i Innlandet.

Klikk for stort bilde Mostphotos Da saken ble behandlet i utvalg for kultur, var utvalget enstemmig i å støtte DansINN med 400 000 kroner.

I fylkesutvalget ble et endringsforslag om ikke å bevilge disse midlene til DansINN fremmet av Ap, Sp, H, FrP og MDG.

- Må samarbeide

- Det er bra at det satses på dans i Innlandet. Men vi ser det som svært krevende å støtte DansINN akkurat nå, sa Kjerstin Lundgård (Ap) da hun la fram forslaget på vegne av de fem partiene.

Hun pekte på at det også finnes to andre etablerte dansekompanier i Innlandet, R.E.D. og Fjelldansen.

- Vi ser på det som svært viktig at disse miljøene etablerer et godt samarbeid for å styrke dansemiljøet i hele Innlandet, fortsatte Lundgård.

- Det aller viktigste vi kan gjøre er å sørge for at de dansemiljøene som er her, samarbeider godt. Vi er opptatt av at de gjør hverandre gode, supplerte Høyres Kari Anne Jønnes.

Budsjettarbeid

I endringsvedtaket ber de også fylkesrådmannen i behandlingen av fylkesbudsjettet for 2021 å se om det er mulig å finne penger de gode danseprosjektene.

Endringsforslaget ble enstemmig vedtatt i fylkesutvalget.

Les mer om DansINN i sakspapirene (sak 297/20)