Disse vant Innlandsbilder - Innlandet fylkeskommune

Disse vant Innlandsbilder

Fotokonkurransen Innlandsbilder – jakten på Innlandets identitet er avsluttet. Nå har juryen kåret vinnerne.

Skihoppere på vei opp i 65 meters bakken - Klikk for stort bildeSkihoppere på vei opp i 65 meters bakken Knut M. Selmer Fotokonkurransen Innlandsbilder - jakten på Innlandets identitet pågikk i perioden juni 2020 - februar 2021. Her har folk fra hele Innlandet sendt inn bilder til to ulike konkurranser: Folkekonkurransen og Proff- og hobbykonkurransen. Vinnerne av begge konkurransene og andre premierte ble kunngjort av fylkesordfører Even Aleksander Hagen under fylkestinget onsdag 21. april.

Vinnere og premierte

Premierte Folkekonkurransen:

1. plass: «Solnedgang ved Hamar-brygga» av Hugo Løvlien (månedsvinner i juni).
  2. plass: «Rein i høstfjellet» av Siv-Eline Hermansson (månedsvinner i september)
  3. plass: «Elvepadling Sjoa» av Ivar Gundersen (månedsvinner i august)

Hederlig omtale:

«Når solen går ned» av Betina Siebrandt (månedsvinner i januar)

«Venabygdsfjellet» av Stein Erik Juvstad (månedsvinner i februar)

Premierte Proff- og hobbykonkurransen:

1. plass: «Skihoppere på vei opp i 65 meters bakken» av Knut M. Selmer
  2. plass: «Haukugle og månen» av Line Nygård
  3. plass: «Solnedgang mot lågen, med en syklist i veien» av Gisle Johnsen

Hederlig omtale:

«Eidsfossen Glomma» av Knut M. Selmer
«Solnedgang i Femundsmarka» av Frank Helge Johansen

Les juryens uttalelse her. (PDF, 151 kB)

(Klikk på bildene for informasjon og større format)

Klikk for stort bilde

- Det har kommet inn utrolig mange flotte bilder til konkurransen. De er veldig varierte og alle regioner i Innlandet er representert. Det har vært spennende å følge med gjennom hele konkurranseperioden. Jeg vil takke alle som har engasjert seg i jakten på Innlandets identitet og gratulerer så mye til vinnere og andre premierte, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

En spennende reise

Prosjektleder for fotokonkurransen, Jørn Øversveen i Innlandet fylkeskommune, er godt fornøyd med det som har kommet inn.

- Det har vært en spennende reise rundt i hele Innlandet. Juryen har sett og vurdert cirka 1 500 bilder fra skog, fjell, åker, elver, vann, byer, aktiviteter og dyr. Det er et fantastisk fylke vi bor i.

Øversveen takker alle som har sendt inn bilder og som har vært med på å stemme fram månedens bilde.

- Mange av bildene som har kommet inn til konkurransen er så flotte at de passer til julekort og som bilder i reiselivsmagasin, avslutter han.

Fakta Innlandsbilder – jakten på Innlandets identitet

• To fotokonkurranser; Folkekonkurransen og Proff- og hobbykonkurransen
  • Innlandet fylkeskommune er prosjekteier i samarbeid GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen
  • Oppstart i juni 2020 med siste konkurransemåned i februar 2021
  • Juryen har vurdert over 1 500 innsendte bilder
  • I Folkekonkurransen plukket en jury ut 24 bilder hver måned som gikk videre til avstemming på nett. Månedsvinnerne gikk videre til finalen.
  • Juryen har kåret vinnerne og de andre premierte i begge konkurransene
  • Vinneren av Folkekonkurransen får 10 000 kroner. Vinner av Proff- og hobbykonkurransen får fotokurs hos Morten Krogvold på Vågå
  • Kunstbanken på Hamar skal lage en vandreutstilling med både vinnerbilder og mange andre innsendte bilder. Vandreutstillingen skal tilbys alle kommunale bibliotek og kan også dukke opp andre steder.
  • Juryen har bestått av Jørn Øversveen (prosjektleder Innlandet fylkeskommune), Tone Kolaas (redaktør Kulturnett Innlandet), Håkon Brynjulvsrud (utstillingskoordinator Kunstbanken Hedmark kunstsenter), Torbjørn Olsen (fotograf GD) og Arnfinn Johnsen (fotograf).

Har du spørsmål?

For meir informasjon, ta kontakt med prosjektleder Jørn Øversveen på e-post jorn.oversveen@innlandetfylke.no eller telefon 413 36 912.