Åpning av kunstverkene i Tankeplass - Innlandet fylkeskommune

Åpning av kunstverkene i Tankeplass

De fem installasjonene langs Pilegrimsleden på Gran, Østre Toten, Lillehammer, Øyer og Ringebu åpnes lørdag 5. og søndag 6. september.

Klikk for stort bildeProsjektet Tankeplass er sprunget ut av ideen om å skape naturlige stoppesteder langs Pilegrimsleden ved bruk av kunstneriske og/eller arkitektoniske installasjoner.

Fem kommuner er med i prosjektet. Disse er Gran, Østre Toten, Lillehammer, Øyer og Ringebu.

Skal "tanke opp"

Tankeplassene skal være steder som innbyr til refleksjon hvor man kan være introvert med sine egne tanker, nyte utsikten, utveksle tanker med andre vegfarende, «tanke opp».

Kunstprosjektet vil også kunne gi oppmerksomhet og løfte fram kvaliteter og identitet knyttet til områder og ferdselsveger som har blitt forlatt til fordel for moderne infrastruktur, og bidra til å vitalisere og aktivisere kulturhistorisk sentrale områder.

Biskopen til Ringebu

Ved åpningen i Ringebu, som er siste stopp i programmet, kommer biskop Solveig Fiske, samt leder for Utvalg for kultur i Innlandet fylkeskommune, Kjerstin Lundgård.

I alle kommunene er det ordfører eller varaordfører som står for den offisielle åpningen.

Åpninger lørdag 5. september

• Kl. 10:00-10:45, Apelsvoll, Østre Toten ved ordfører Bror Helgestad
    Verk: «Enmannsstien» av Elin Melberg, Martina Andersson og Elin Viléus Henricson.
  • Kl. 12:30-13:15, på strekningen Blokkhus-Høgkorset ved ordfører Randi Eek Thorsen (oppmøte ved parkeringsplassen nord for Blokkhus i Gran)
    Verk: «Roten» av aiPotu (billedkunstnerne Anders Kjellesvik og Andreas Siqueland)

Åpninger søndag 6. september:

• Kl. 10:00-10:50, Vingnesbrua på Lillehammer ved ordfører Ingunn Trosholmen
    Verk: «Inverted Bridge» av L+S; Lutz-Rainer Müller + Stian Ådlandsvik.
  • Kl. 11:30-12:30, Kløv i Øyer ved ordfører Jon Halvor Midtmageli (parkering på Kløv hos Brendløkken og Blomberg)
    Verk: M.A.U.R (Magisk Altomfattende Underliggende Romprogram) av Erik Pirolt.
  • Kl. 13:15-14:00, Høgkleiva i Ringebu ved varaordfører Kristin Teigen
    Verk: «Hovudet, Klokkeporten og Falkesteinen» av Ånond Versto.

Kommunene er arrangør for åpningene

Det er den enkelte kommune som står som arrangør for åpningsarrangementet og sørger for at smittevernet er ivaretatt.

Åpningene i Ringebu og Øyer krever forhåndspåmelding med frist 2. september. Ved åpningsarrangementene i Gran, Østre Toten og Lillehammer er det oppmøte og registrering.