Tildelt klima-oppdrag verdt to millioner - Innlandet fylkeskommune

Tildelt klima-oppdrag verdt to millioner

26 bygninger i Innlandet blir case-studier i prosjekt for gjenbruk og oppgradering av eksisterende bygg.

Det gamle pensjonatet Granum gård i Fluberg er en av bygningene som er med i prosjektet Bevar bygg - bevar klima. - Klikk for stort bildeDet gamle pensjonatet Granum gård i Fluberg er en av bygningene som er med i prosjektet Bevar bygg - bevar klima. Privat Asplan Viak i samarbeid med Energibygg AS vant anbudet for case-studier knyttet til 26 ulike bygninger i Innlandet knyttet til prosjektet Bevar bygg – bevar klima. Det var sterk konkurranse om å få oppdraget med i alt 14 tilbydere.

Etterisolering

Rammen for oppdraget er om lag to mill. kr. Befaringer og vurderinger av aktuell energioppgradering av bygningene sammen med eierne starte allerede nå i juni.

Eierne får råd om fornuftig etterisolering og andre energitiltak på bygningene og det vil bli gjort en rekke beregninger av klimaeffekten av ulike valg.

Gjenbruk og oppgradering

Beregningene skal gi grunnlag for utregning av hvor mye utslippet av klimagass kan reduseres ved fornuftig gjenbruk, oppgradering og vedlikehold av bygningsmassen i Innlandet.

Målet er at flere bygninger i Innlandet skal oppgraderes og gjenbrukes, i stedet for at det rives og bygges nytt.

Klikk her for å lese mer om prosjektet Bevar bygg - bevar klima.